|| H chef για σήμερα προτείνει μια πεντανόστιμη συνταγή που θα αρέσει σε όλους, μικρούς και μεγάλους!

 

Υλικά για 4 άτομα

1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο, από λάπα

1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό, τριμμένο

2 αυγά

3-4 κρεμμυδάκια μικρά

1 φλ τσ ελαιόλαδο

100 γρ βρασμένο αρακά

2 φέτες ψωμί μουσκεμένο σε γάλα και στιμμένο

6 κ σ τριμμένο τυρί, κεφαλογραβιέρα ή παρμεζάνα

λίγη τριμμένη φρυγανιά

300 γρ καρότα βρασμένα, κομμένα σε ροδέλες

3 πιπεριές χρωματιστές κομμένες σε λωρίδες

3 ντομάτες ψιλοκομμένες

αλάτι και πιπέρι

 

Τρόπος παρασκευής

  1. Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε το μισό λάδι να ζεσταθεί και σοτάρουμε το τριμμένο κρεμμύδι. Προς το τέλος ρίχνουμε τον αρακά και σβήνουμε τη φωτιά.

     Βάζουμε σε λεκάνη τον κιμά, το κρεμμύδι με τον αρακά, το στιμμένο ψωμί, τα αυγά, το τυρί, αλάτι, πιπέρι και τα ζυμώνουμε όλα μαζί. Τα πλάθουμε σε ρολό.

  1. Τυλίγουμε το ρολό στην τριμμένη φρυγανιά και το τοποθετούμε σε μακρόστενο ταψί. Βάζουμε τριγύρω από το ρολό, τα μικρά κρεμμύδια, τα καρότα, τις πιπεριές και τις ντομάτες. Ραντίζουμε με το υπόλοιπο λάδι και αν θέλουμε για ροδοψημένη επιφάνεια σκορπίζουμε από πάνω λίγα κομματάκια βούτυρο.

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο πάνω κάτω και βάζουμε το ρολό να ψηθεί, για 1 ώρα περίπου, βρέχοντας το με τη σάλτσα του όση ώρα ψήνεται.

Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό, κομμένο σε χοντρές φέτες και τριγύρω τα λαχανικά του. Οι τηγανητές πατάτες θα του ταίριαζαν πάρα πολύ.

Συμβουλή: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε ή να προσθέσουμε στα λαχανικά της συνταγής, άλλα της αρεσκείας μας.


Κόστος : 6.50 ε


ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!

 

GLYFADA METROPOLITANSΕυχαριστούμε την chef Μαίρη Παναγάκου, για αυτή την υπέροχη συνταγή.

Η Μαίρη Παναγάκου ασχολείται με τον τουρισμό και την εστίαση από το 1981 και έχει δημιουργήσει την δική της ολοκληρωμένη ξενοδοχειακή μονάδα στον υπέροχο Κότρωνα της Μάνης το “Kotronas Bay Bungalows”, που περιλαμβάνει bungalows, την ταβέρνα “Τιμονιέρα”, το εστιατόριο “Γεύσεις εν πλω” και το bar δίπλα στην πισίνα “Cafe del Porto”.


Μ.Π.: Η αγάπη μου για την λαϊκή παράδοση, την παραδοσιακή μαγειρική και τα βοτάνια, με βοήθησαν να συλλέξω τον πλούτο της Ελληνικής παράδοσης που χάνεται και με μεράκι να την καταγράψω και να την παραδώσω στις επόμενες γενηές, πιστεύοντας ότι “είμαστε υποχρεωμένοι όπως τα πήραμε από τους προγόνους μας να τα παραδώσουμε στους απογόνους μας”, έτσι ώστε οι Ελληνικές ρίζες μας να μην έχουν τον φόβο να ξερριζωθούν από τον ανεμοστρόβιλο της παγκοσμιοποίησης.