Παραχώρηση ατμοκίνητου οδοστρωτήρα στο Μουσείο Rahmi Koc από τον Δήμο Γλυφάδας!

Με μία επίσημη τελετή στην Κωνσταντινούπολη «σφραγίστηκε» η παραχώρηση με χρησιδάνειο, για τρία χρόνια, του ιδιόκτητου ατμοκίνητου οδοστρωτήρα του Δήμου Γλυφάδας προς το Μουσείο Μεταφορών και Βιομηχανικής Κληρονομιάς Rahmi Koc που βρίσκεται στην πόλη. Ο εν λόγω οδοστρωτήρας θα εκτεθεί στο Μουσείο ως ιδιόκτητο μηχάνημα του Δήμου Γλυφάδας, αφού προηγουμένως αναπαλαιωθεί πλήρως με δαπάνες του ως άνω Μουσείου. Πρόκειται για ένα ιστορικό και σπάνιο μηχάνημα έργου, ηλικίας περίπου 90 ετών.

thavmastikoΟ οδοστρωτήρας βρισκόταν επί πολλά χρόνια ακινητοποιημένος και σε κακή κατάσταση. Μετά από το προσωπικό ενδιαφέρον που έδειξε ο επιφανής Τούρκος επιχειρηματίας, θα αναπαλαιωθεί και θα ανακαινιστεί πλήρως με δαπάνες του Μουσείου, θα εκτεθεί εκεί και στη συνέχεια θα επιστραφεί στο Δήμο.

Ο κ. Κοτς προσκάλεσε στην Κωνσταντινούπολη την ελληνική αντιπροσωπεία, η οποία αποτελείτο από το Δήμαρχο Γλυφάδας, Γιώργο Παπανικολάου, τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σχέσεων του Δήμου, Ορέστη Τσάγκλα και τον Πρόεδρο του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου, Νικόλαο Βερνίκο.

Η αντιπροσωπεία ξεναγήθηκε στο εργαστήριο του Μουσείου, όπου έγινε αναλυτική παρουσίαση του τρόπου με τον οποίο συντηρούνται, επισκευάζονται και αναπαλαιώνονται τα οχήματα. Επίσης, περιηγήθηκε στο χώρο όπου θα εκτίθεται στο εξής ο οδοστρωτήρας. Ακολούθως, υπεγράφη το Συμφωνητικό (Memorandum of Understanding) μεταξύ του Δήμου Γλυφάδας και του Μουσείου Rahmi Koc.

 

ΔΗΜΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Μετά το πέρας της σύντομης τελετής, ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, δήλωσε:

«Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Κοτς για την πρωτοβουλία του και το ενδιαφέρον του για ένα μηχάνημα με ιδιαίτερη συναισθηματική αξία και ιστορική βαρύτητα για το Δήμο μας. Είναι πολύ σημαντικό που οι χιλιάδες επισκέπτες του Μουσείου θα μπορούν να το απολαμβάνουν, ενώ στη συνέχεια θα λάβουμε μέριμνα ώστε να εκτεθεί σε ασφαλή χώρο στο Δήμο Γλυφάδας. Πρόκειται για την απαρχή μιας σημαντικής συνεργασίας του Δήμου μας με ένα πραγματικά σπουδαίο μουσείο».

 

papanikolaou-odostrotiras

 

ΔΗΜΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

 

tsaglas-atmokinito

 

Ορέστης Τσάγκλας:

Ποιός δε θυμάται το “θηρίο”, το σύμβολο της νιότης μας, ένα αγαπημένο παιχνίδι, μια ανάμνηση άρρηκτα συνδεδεμένη με τον παιδότοπο της πλατείας Χαρίτων, ο οποίος τα τελευταία χρόνια βρισκόταν παρατημένος, ξεχασμένος, ξεθωριασμένος και σε πολύ κακή κατάσταση στο αμαξοστάσιο του Δήμου μας.. Μετά από προσωπικές προσπάθειες και με την αμέριστη συμπαράσταση του Δημάρχου μας Γιώργος Παπανικολάου, αλλά και το προσωπικό ενδιαφέρον του επιφανούς Τούρκου επιχειρηματία Rahmi Koç, o ατμοκίνητος οδοστρωτήρας παραχωρήθηκε με τη μορφή χρησιδανείου για τρια χρόνια προς το Μουσείο Μεταφορών και Βιομηχανικής Κληρονομιάς Rahmi Koc που βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη, ο οποίος θα εκτεθεί στο Μουσείο ως ιδιόκτητο μηχάνημα του Δήμου Γλυφάδας, αφού προηγουμένως συντηρηθεί, αναπαλαιωθεί και ανακατασκευαστεί πλήρως με δαπάνες του ως άνω Μουσείου και εν συνεχεία, θα επιστραφεί στο Δήμο. Πρόκειται για ένα μηχάνημα με ιδιαίτερη συναισθηματική αξία και ιστορική βαρύτητα για το Δήμο μας. Είναι πολύ σημαντικό που οι χιλιάδες επισκέπτες του Μουσείου θα μπορούν να το απολαμβάνουν, ενώ στη συνέχεια θα λάβουμε μέριμνα ώστε να εκτεθεί σε ασφαλή χώρο στο Δήμο Γλυφάδας. Πρόκειται για την απαρχή μιας σημαντικής συνεργασίας του Δήμου μας με ένα πραγματικά σπουδαίο μουσείο. Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Koc για την πρωτοβουλία του και το ενδιαφέρον του.