Παραλήρημα Βίλντερς κατά Ελλήνων: Ξοδεύουν τα χρήματα σε ούζο και σουβλάκι

Μετά τη συμφωνία στο Eurogroup της περασμένη εβδομάδας για την Ελλάδα και τις αντιδράσεις στη χώρα, σειρά έχουν τα κοινοβούλια των υπόλοιπων κρατών μελών που μετέχουν στο πρόγραμμα χρηματοδότησης να εγκρίνουν την απόφαση.

Στα πλαίσια αυτά, ο ακροδεξιός ηγέτης του «Κόμματος για την Ελευθερία» Γκέερτ Βίλντερς κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στο ολλανδικό κοινοβούλιο δίνοντας την δικιά του.. εκδοχή για το πώς οι Έλληνες αξιοποιούν τα χρήματα που λαμβάνουν από τα μνημόνια.

Σε ένα ακροδεξιό παραλήρημα, ο Βίντερς κατέθεσε ερώτηση στην οποία αναφέρει πως οι Έλληνες ξοδεύουν τα χρήματα που παίρνουν από την ΕΕ σε «ούζο και σουβλάκι».

 «Συμμερίζεστε την άποψη που λέει ότι δεν μπορείτε να ξοδεύετε όλα τα χρήματά σας σε σουβλάκι και ούζο και στη συνέχεια να ζητάτε κοινωνικά επιδόματα;

Αν ναι, πότε σκοπεύετε να πείτε στους Έλληνες ότι δεν θα ανταμείβονται άλλο πια για την απάτη και την εξαπάτησή τους; Αν όχι, πώς μπορεί να εξηγηθεί αυτό στους Ολλανδούς, οι οποίοι μόλις και μετά βίας μπορούν να τα βγάλουν πέρα;

Σκοπεύετε να καταστήσετε σαφές προς την Ελλάδα ότι η Ολλανδία δεν θα πληρώσει ούτε μια δεκάρα από τα χρήματα των φορολογουμένων σε αυτό το πηγάδι δίχως πάτο;», αναφέρει  η ερώτηση Βίλντερς προς τον Ντάισεμπλουμ.

source: topontiki.gr