Παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις έως τέλος Ιουνίου

Παράταση για δύο μήνες παίρνει (μέχρι τις 30 Ιουνίου) η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων, σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης.

Η απόφαση για δίμηνη ελήφθη λόγω προβλημάτων που παρουσιάστηκαν και έγιναν αιτία να καθυστερήσει η έναρξη υποβολής των δηλώσεων, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών. Η παράταση είχε αρχικά ως καταληκτική ημερομηνία την 30η Απριλίου.

Σύμφωνα με το υπουργείο σημειώνει, εάν εμφανιστούν προβλήματα κατά την υποβολή των δηλώσεων (μηχανογραφικά κλπ.) η ημερομηνία αυτή θα έχει ανάλογη μετακίνηση ώστε να αποφευχθούν προβλήματα στους φορολογούμενους.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι στόχος του υπουργείου είναι να υποβληθούν έγκαιρα οι δηλώσεις και για τον λόγο αυτό καθορίζεται από την αρχή διάστημα τριών μηνών για την υποβολή τους.

«Επιδίωξή μας είναι να μην υπάρξουν άλλες παρατάσεις και να ολοκληρωθεί έγκαιρα όλη η διαδικασία», υπογραμμίζει το υπουργείο Οικονομικών.

Καλεί τους φορολογούμενους να μην αφήσουν την υποχρέωσή τους αυτή για τις τελευταίες ημέρες, όπου εντοπίζονται συνήθως τα περισσότερα προβλήματα, αλλά και τους λογιστές – φοροτέχνες «να επιλέξουν άλλες μορφές κινητοποίησης για τα υπαρκτά προβλήματά τους». «Σε συναντήσεις με τους φορείς τους άμεσα, θα προσπαθήσουμε να βρούμε εκείνες τις λύσεις που θα επιτρέψουν την ομαλή ολοκλήρωση των δηλώσεων», αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών.

source: SKAI.gr