Η πιο νόστιμη συνταγή για το τσουρέκι μας
Θέλετε να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας, με το πιο νόστιμο τσουρέκι; Ακολουθείστε τη συνταγή μας!
ΥΛΙΚΑ:
-1 ΚΙΛΟ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
-5 ΜΕΓΑΛΑ ΑΥΓΑ ΤΩΝ 30 ΓΡΑΜΜΑΡΙΩΝ
-100 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΦΡΕΚΟ ΓΑΛΑ ΧΛΙΑΡΟ
-30 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΜΑΓΙΑ ΞΕΡΗ Η ΝΩΠΗ
-180 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΗ ΖΑΧΑΡΗ
-1 ΒΑΝΙΛΙΑ
-1 κ 1/2 ΚΟΥΤ. ΓΛΥΚΟΥ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΞΥΣΜΑ
-10 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΑΛΑΤΙ
-250 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΒΙΤΑΜ
-20 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΜΑΥΡΟ ΣΟΥΣΑΜΙ ή ΨΙΛΟΚΚΟΜΕΝΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΙΞΕΡ, ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΤΑΜ ΚΑΙ ΤΑ ΧΤΥΠΑΜΕ ΓΙΑ 2 ΛΕΠΤΑ ΣΕ ΧΑΜΗΛΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ.
ΜΕΤΑ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΖΥΜΩΜΑ ΣΕ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ.
ΚΑΘΩΣ ΖΥΜΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΥΛΙΚΑ, ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΒΙΤΑΜ ΛΙΓΟ-ΛΙΓΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ.
ΟΤΑΝ Η ΖΥΜΗ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ, ΔΗΛΑΔΗ ΞΕΚΟΛΛΑΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΤΟΙΧΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΔΟΥ, ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΛΑΔΩΜΕΝΗ ΛΕΚΑΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΕΙ ΓΙΑ 20 ΛΕΠΤΑ ή ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ, ΣΚΕΠΑΣΜΕΝΗ ΜΕ ΜΙΑ ΠΕΤΣΕΤΑ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.
ΟΤΑΝ Η ΖΥΜΗ ΤΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΔΙΠΛΑΣΙΟ ΟΓΚΟ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΜΠΑΣΤΟΥΝΙΑ ΖΥΜΗΣ ΚΑΙ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΠΛΕΞΟΥΔΕΣ, ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΛΕΙΦΟΥΜΕ ΑΠΑΛΑ ΜΕ ΚΡΟΚΟ ΑΥΓΟΥ.
ΠΟΥΔΡΑΡΟΥΜΕ ΜΕ ΨΙΛΛΟΚΟΜΜΕΝΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 170ο C, ΓΙΑ 25-30 ΛΕΠΤΑ.
Ευχαριστούμε το “Παραδοσιακό Εργαστήριο Ζύμης Ζαχαράκης”.