ΠΕΡΗΦΑΝΗ Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ “ΜΕΛΩΔΟΥΣ” ΤΗΣ: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΤΟ 28ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΤΗΣ Χ.Ο.Ν.

 

MIKTH ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ

“ΜΕΛΩΔΟΙ”

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

“Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ”

 

Ήταν ένα απόγευμα του μακρινού 2003, τότε που ο ιδρυτής του Πολιτιστικού Συλλόγου Γλυφάδας “Ο Προφήτης Ηλίας”, ακάματος κύριος Ηλίας Γιαννόπουλος, με τίμησε με το να με προσκαλέσει να δομήσω την “έννοια” της Χορωδίας στο όνομα της υπηρεσίας του Συλλόγου υπέρ της παιδείας των ανθρώπων.

Περίσσια η διάθεση, νήπια τα μέσα!

Από τότε, χειμώνες και καλοκαίρια σκέπασαν το “ταξίδι” που ΄γινε “ένα” με τον καιρό μα δε σταμάτησε να ταξιδεύει, με το “πλήρωμα” ολοένα να μεγαλώνει το “σκάφος”!

Και φτάσαμ΄ ως εδώ, στο φετινό “Αρχιπέλαγος” του Ωκεανού της Τέχνης, αγναντεύοντας τον ορίζοντα του Πολιτισμού να “χαϊδεύει” ουράνιο τόξο τα πρόσωπά μας!

Στιγμές που δεν περιγράφονται!

Στιγμές που δε “βολεύονται”!

Στιγμές που δεν “κοστολογούνται” …γιατ΄ είναι “φορτωμένες” τιμή, έργο, συγκίνηση, ιδανικά κι αξίες!  Την τιμή της δικής σας Αγάπης, της Εμπιστοσύνης και της Εκτίμησης πολυσέβαστοι κι αγαπημένοι Γλυφαδιώτες συμπολίτες Φίλοι των “Μελωδών” μου, της Μικτής Πολυφωνικής Χορωδίας “Μελωδοί” του Πολιτιστικού Συλλόγου Γλυφάδας “Ο Προφήτης Ηλίας”, των οποίων η ευχές ώθησαν την μελωδική μας έκφραση να στολιστεί το βαρύτιμο Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΗΜΩΝ – ΣΥΛΛΟΓΩΝ – ΦΟΡΕΩΝ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ 28ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΠΟΥ ΔΙΕΞΗΓΑΓΕ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ Χ.Ο.Ν. την 21η του περασμένου Απριλίου στην σφύζουσα ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΕΓΑΡΟΥ Ο.Λ.Π. ΠΕΙΡΑΙΑ !

Τα μελωδικά μας “φτερουγίσματα”, συνοδεία στο πιάνο της εξαίρετης πιανίστα Κατερίνας Μεγάλου αναφέρθηκαν στα τραγούδια – μνημεία:

– “Την πόρτα ανοίγω το βράδυ” (ποίηση Τάσου Λειβαδίτη – μουσική Μίκη Θεοδωράκη, εναρμόνιση για χορωδία Σωτήρη Δογάνη από το έργο “Λυρικά”)

– “Με το λύχνο του άστρου” (ποίηση Οδυσσέα Ελύτη – μουσική Μίκη Θεοδωράκη, εναρμόνιση για χορωδία Σωτήρη Δογάνη από το έργο “Άξιον εστί”) και

– “Άκρα του τάφου σιωπή” (ποίηση Διονυσίου Σολωμού – μουσική Γιάννη Μαρκόπουλου, εναρμόνιση για χορωδία Σωτήρη Δογάνη από το έργο “Ελεύθερη Πολιορκημένοι”)

Η έγκριτη θωριά από τα εκλεκτά μέλη της κριτικής επιτροπής – μια 20αδα εκ των λαμπροτέρων Αρχιμουσικών, Μαέστρων, Καθηγητών, Διευθυντών Ωδείων και solist διεθνούς φήμης, τίμησαν και επιβράβευσαν την καλλιτεχνική μας κατάθεση στα πλαίσια του Φεστιβάλ με τον βαθμό 19,3!!

Θέλω από αυτό το βήμα να εκφράσω βαθιά την ευγνωμοσύνη μου απέναντι στους συνταξιδιώτες, αναζητητές του “ωραίου”, Χορωδούς “Μελωδούς” μου, μοιράζοντάς τους το άνθος των αγαπητικών μου συναισθημάτων ισόποσα προσφερόμενο – κλάση υψώματος προσφόρου – στον καθένα ξεχωριστά!

Τιμή στον ιδρυτή της Χ.Ο.Ν. Μουσικολογιότατο, Εξοχότατο κύριο Λέκκα και στους πολυσέβαστους Δασκάλους της Τέχνης απέναντι σους οποίους είχαμε την ευλογία να καταθέσουμε το στίγμα της μουσικής μας έκφρασης, με την ευχή ακατάπαυστα να μεταλαμπαδεύουν το Φως της Παιδείας και του Πολιτισμού μέσα από τέτοιες υψηλές διοργανώσεις!

Ευχαριστίες στο ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Γλυφάδας “Ο Προφήτης Ηλίας” για την στήριξη!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φίλους συνοδούς που υποστήριξαν συγκινητικά μια ακόμη λαμπρή αποστολή!

Τέλος ένα από καρδιάς ευχαριστώ εκ μέρους όλων μας προς το έγκριτο μέσο επικοινωνίας σας για την τιμή της διακτίνισης του αγώνα μας!

 

Με εκτίμηση

 

Σωτήρης Δογάνης

Ερμηνευτής

Μαέστρος Μικτής Πολυφωνικής Χορωδίας “Μελωδοί”

Πολιτιστικού Συλλόγου Γλυφάδας “Ο Προφήτης Ηλίας”

Αντιπρόεδρος του ΔΣ