Πώς εκφράζουν το στοιχείο τους τα ζώδια του νερού

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Το στοιχείο του Νερού στον Καρκίνο θυμίζει την εξαίσια αγκαλιά μιας ήρεμης θάλασσας στη μέση του καλοκαιριού, που είναι και η χρονική περίοδος αυτού του ζωδίου. Είναι η θάλασσα που σε επαναφέρει στην αίσθηση της μήτρας, μια και ο Καρκίνος συνδέεται άμεσα με τα μητρικά συναισθήματα και ευρύτερα με την οικογενειακή αγάπη. Συναισθηματικά, είναι λιγότερο ευάλωτος από τους Ιχθείς και λιγότερο πολύπλοκος από τον Σκορπιό, ωστόσο οι διαθέσεις του σκαμπανεβάζουν. Άλλωστε τον κυβερνά η Σελήνη, προκαλώντας παλίρροιες στην ψυχή του, ακριβώς όπως και στα θαλάσσια νερά.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Το Νερό στον Σκορπιό γίνεται μια συναισθηματική άβυσσος, που τα πάντα καταπίνει για να τα αποδώσει πάλι στον κόσμο, ξαναγεννημένα σε μια νέα μορφή. Χρονικά το ζώδιο βρίσκεται στην καρδιά του φθινοπώρου, όταν η φύση μπαίνει στη χειμερία νάρκη, για να κυοφορήσει την καινούργια ζωή του επόμενου κύκλου. Έτσι ο Σκορπιός διαρκώς αναγεννιέται μέσα από τα βάθη των αισθημάτων του. Παρόλα αυτά θεωρείται το πιο δυνατό και σταθερό συναισθηματικά από τα ζώδια του Νερού, και είναι προικισμένος με αυτοπειθαρχία, διαίσθηση και μαχητικότητα.

  ΙΧΘΥΕΣ

Σαν τις βροχές στο μεταίχμιο του χειμώνα με την άνοιξη, εκεί δηλαδή που τοποθετείται χρονικά το ζώδιο των Ιχθύων, το Νερό εδώ εκφράζεται με έναν καταιγισμό συναισθημάτων. Διαποτίζει μεταφορικά σε απύθμενα βάθη τον ψυχικό κόσμο του Ιχθύ, ο οποίος ζει για να «κολυμπά» μέσα στην αγάπη του για τους πάντες και τα πάντα. Η δράση του καθορίζεται από παράγοντες που τον κάνουν να φαίνεται κάπως αλλόκοτος στα μάτια των άλλων, όμως η καθαρότητά του πάντα τους κερδίζει. Ωστόσο ο ίδιος μπορεί εύκολα να χαθεί στις τρικυμίες της ψυχής του.

///