Το έργο της δημιουργίας του “Οικολογικού Πάρκου” Φαλήρου, κόστους σχεδόν 200 εκατ. ευρώ έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2021 της Περιφέρειας Αττικής και θα δημοπρατηθεί το επόμενο διάστημα.

 

Μία από τις σημαντικότερες αστικές αναπλάσεις της Αθήνας, αυτή που λαμβάνει χώρα στον Φαληρικό Όρμο, οδεύει ολοταχώς για τη Β’ φάση του έργου που θα δώσει και την τελική όψη στην περιοχή.

Το έργο της δημιουργίας του “Οικολογικού Πάρκου”, κόστους σχεδόν 200 εκατ. ευρώ έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2021 της Περιφέρειας Αττικής και στόχος είναι το έργο να δημοπρατηθεί το επόμενο διάστημα. Στη συνέχεια στοχεύεται η ένταξη του στο ΕΣΠΑ 2021-2027 και πιο συγκεκριμένα στο υπό κατάρτιση νέο ΠΕΠ Αττικής, το οποίο αναμένεται να εγκριθεί από την Ε.Ε. στο τέλος του έτους.

Το έργο θα προκαλέσει το ενδιαφέρον των μεγάλων ομίλων της χώρας καθώς πρόκειται για έργο μεγάλου προϋπολογισμού. Δεν είναι τυχαίο πως το έργο της πρώτης φάσης, κόστους 150 εκατ. ευρώ ανέλαβε η ΑΚΤΩΡ, ύστερα από διαγωνισμό της Περιφέρειας Αττικής το 2017.

Σήμερα τα έργα αυτά είναι σημαντικά προχωρημένα και αν δεν υπάρξουν νέες καθυστερήσεις θα ολοκληρωθούν μέσα στη χρονιά.

Χέρι – χέρι Φάληρο και Ελληνικό

Η υλοποίηση του έργου του νέου παράκτιου πάρκου στο Φάληρο συμπίπτει με την εκκίνηση των έργων στο Ελληνικό και το μεγάλο Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό. Μαζί τα δύο πάρκα θα αποτελέσουν τους δύο σημαντικότερους πνεύμονες πρασίνου στα Νότια Προάστια του Μητροπολιτικού Συγκροτήματος της Αθήνας.

Στη Β’ φάση του έργου προβλέπεται η δημιουργία ενός μεγάλου παράκτιου άλσους της Αθήνας που θα διαθέτει 3.500 δέντρα και πάνω από 200.000 θάμνους.

Με την ολοκλήρωση των έργων το νέο Πάρκο του Φαληρικού Όρμου θα συνδεθεί (μέσω της Εσπλανάδας) με το Κέντρο Πολιτισμού Ι. Σ. Νιάρχος, την Μαρίνα Φλοίσβου και το υφιστάμενο Πάρκο Φλοίσβου δημιουργώντας ένα μεγάλο πνεύμονα πρασίνου για τη Αθήνα και τις περιοχές του Πειραιά, του Φαλήρου, του Μοσχάτου, της Καλλιθέας και του Παλαιού Φαλήρου.

see more: news247.gr