Από την ΕΜΥ:

 

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 25-03-2024 (ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ – ΕΘΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ)
Στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι βαθμιαία θα περιοριστούν στη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο ενώ στις υπόλοιπες περιοχές μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν.
Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά.
Στην υπόλοιπη χώρα, αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι πυκνότερες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 6 με 7 και τοπικά μέχρι το απόγευμα στην περιοχή Κυκλάδων – Κρήτης 8 μποφόρ. Βαθμιαία στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο από τις προμεσημβρινές ώρες βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, όπου θα εξασθενήσουν το βράδυ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια και θα φτάσει τους 15 με 17 βαθμούς, όμως στα δυτικά, τα κεντρικά και νότια θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 26-03-2024
Αρχικά στα δυτικά, βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και μέχρι το μεσημέρι και στην υπόλοιπη χώρα, νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Βροχές θα σημειωθούν από το μεσημέρι αρχικά στο Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, ενώ το βράδυ θα εκδηλωθούν καταιγίδες στα βορειοδυτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι 6 με 7 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 27-03-2024
Αρχικά σχεδόν αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις κατά τόπους στα ανατολικά και τα βόρεια, όπου πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι.
Μετά το μεσημέρι αρχικά στα δυτικά και γρήγορα και στην υπόλοιπη χώρα, αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά.
Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της δυτικής και κεντρικής χώρας.
Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη από το απόγευμα 5 με 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση από το απόγευμα και από τα βόρεια.