Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την εκδήλωση που διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Γλυφάδας με θέμα «Προοδευτικό Δημοκρατικό Μέτωπο – Η απάντηση της Αριστεράς στον ακροδεξιό κίνδυνο», την Πέμπτη 7 Μαρτίου στο Δημαρχείο Γλυφάδας.

Στην εκδήλωση κεντρικοί ομιλητές ήταν ο Υπ. Εσωτερικών Α. Χαρίτσης και ο καθ. του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Χ. Αθανασιάδης, ενώ συντόνιζε ο δημ. Κ. Αρβανίτης.

Στην εισήγηση του ο Υπ. Α. Χαρίτσης επισήμανε ότι σήμερα είναι περισσότερο αναγκαία παρά ποτέ η συμπόρευση των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων για την αναχαίτιση της Ακροδεξιάς στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Διευκρίνισε ωστόσο ότι η συμπόρευση αυτή δεν σημαίνει ομογενοποίηση, αλλά διατήρηση της διαφορετικής προσέγγισης της κάθε δύναμης έναντι των προβλημάτων. Και πρόσθεσε ότι  «Όταν το διακύβευμα δεν είναι τίποτα λιγότερο παρά η ίδια η Δημοκρατία, δεν υπάρχει μεσαίος χώρος. Διαλέγεις ή Αριστερά ή Δεξιά»

Ο καθ. Χ. Αθανασιάδης τόνισε ότι οι ευρωπαίοι εθνικιστές αξιοποιούν έντεχνα την οικονομική κρίση και τις μεταναστευτικές ροές, εκσυγχρονίζονται διότι έχουν μάθει από την ιστορική τους ήττα. Οι φιλελεύθεροι όμως και οι σοσιαλιστές φαίνεται πως αφέθηκαν στις δάφνες τους (την επικράτησή τους έναντι του αντίπαλου δέους) ή ίσως χάθηκαν στις θεσμικές ατραπούς που οι ίδιοι χάραξαν (τη γραφειοκρατία που καταπνίγει τη δημοκρατία) ή ενδεχομένως εγκλωβίστηκαν στα βραχυπρόθεσμα οικονομικά συμφέροντα μιας κοντόφθαλμης αστικής τάξης (την έξοδο από την κρίση με πολιτικές λιτότητας). Τώρα παρακολουθούν αμήχανοι ή καταγγέλλουν αδέξια την άνοδο της ακροδεξιάς απ’ άκρη σ’ άκρη της ηπείρου. Τέλος, πρόσθεσε ότι δεν καταπολεμάς τους εθνικισμούς υπενθυμίζοντας απλώς το σκοτεινό τους παρελθόν· τους καταπολεμάς σχεδιάζοντας και δρομολογώντας το δικό σου δημοκρατικό μέλλον.

Ο δημ. Κ. Αρβανίτης στη σύντομη τοποθέτηση του τόνισε ότι η άνοδος της ακροδεξιάς και του φασισμού, δυστυχώς,  βρίσκει συμμάχους στη χώρα μας σε πολιτικούς χώρους της αντιπολίτευσης μέσα από προσωπικές τοποθετήσεις προβεβλημένων πολιτικών σε ευαίσθητα κοινωνικά θέματα, μεταμορφώνοντας τα πολιτικά κόμματα σε κινητήριο μοχλό εκφασισμού της κοινωνίας και ενίσχυσης του κοινωνικού αυτοματισμού και μάλιστα, με την απόλυτη ανοχή και συνεργασία συγκεκριμένων ΜΜΕ.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Υφυπ. Α. Πετρόπουλος, οι βουλευτές Τρ. Μηταφίδης και Π. Κουρουμπλής, ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίων Χρ. Καπάταης καθώς και οι Περιφερειακές Σύμβουλοι Αγγελική Λεβέντη και Μαρία Νερούτσου.