Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ελλάδα!

Για τέταρτη φορά στην ιστορία του θεσμού η Ελλάδα κατέκτησε την κορυφή καθώς νίκησε με 95-84 τη Λιθουανία στον τελικό του 8ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος μπάσκετ αστυνομικών που διεξήχθη στο “Μάκης Λιούγκας”.

Στο γήπεδο όπου η ομάδα της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδας στέφθηκε για πρώτη φορά Πρωταθλήτρια Ευρώπης, πριν από 24 χρόνια, οι παίκτες του Χάρη Φόρου είχαν τον απόλυτο έλεγχο σε όλη της διάρκεια της αναμέτρησης.

 

 

Περικλής Δορκοφίκης:

“Ήταν μεγάλη η χαρά αλλά και ιδιαίτερη τιμή να συνδιοργανώνουμε ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με το σώμα των Ελλήνων αστυνομικών.
Θα είμαστε πάντα δίπλα τους!
Πολλαπλά τα οφέλη του Δήμου μας από την σπουδαία αυτή διοργάνωση,έχοντας στην πόλη εκτός των άλλων 8 αποστολές από διάφορες χώρες τις Ευρώπης για μια βδομάδα!
Συνεχίζουμε με δύναμη καθώς τα σχόλια από όλους για την άψογη φιλοξενία αλλα και το επίπεδο οργανώσεις μας γεμίζει με περηφάνια !
Θα ήθελα να ευχαριστήσω το σώμα Ελλήνων αστυνομικών διότι χωρίς την παρουσία τους και την άψογη συνεργασία τους δεν θα είχε γίνει τίποτα!”

 

 

Μετά το τέλος του τελικού και την κατάκτηση του τροπαίου, ο τεχνικός της ελληνικής ομάδας, Χάρης Φόρος σχολίασε:

“Συγχαρητήρια σε όλους για την προσπάθεια που έκαναν. Είναι μια μεγάλη επιτυχία. Πρέπει να ευχαριστήσουμε την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας που μας έδωσε τη δυνατότητα να δουλέψουμε σωστά και να φτάσουμε στην κορυφή. Μπράβο στα παιδιά κι εύχομαι να το επαναλάβουμε”.

Τον μεγάλο τελικό παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου και ο Τομεάρχης Αθλητισμού Περικλής Δορκοφίκης, οι οποίοι συνέβαλλαν τα μέγιστα για την άψογη διεξαγωγή της διοργάνωσης.

Επίσης, στο γήπεδο βρέθηκε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο οποίος έκανε και την απονομή του τροπαίου στους Πρωταθλητές Ευρώπης και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης, ενώ η Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδας τίμησε τον βουλευτή και εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλη Κικίλια που βρέθηκε στο κλειστό «Μάκης Λιούγκας».

Δήμος Γλυφάδας

Τελικός

ΕΛΛΑΔΑ-ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ 95-84

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 28-14, 54-36, 79-59, 95-84

EΛΛΑΔΑ (Φόρος, Καλαντωνέας): 4. Νίκου 14(1), 5. Ντακούλιας 11(1), 6. Βελιζιώτης, 7. Γεωργοπαπαδάκος 9(3), 8. Μυλωνίδης 11(1), 9. Τσούτσος 7, 10. Κωνσταντώνης 7(2), 11. Κουπίδης 12(2), 12. Κανέλλης, 14. Θέος 13, 15. Μαλούκος 10.

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ (Κρισιοκάιτις): 4. Βαλαντίνας 21(4), 5. Βαρναγκίρις 1, 6. Κόζις 10(1), 7. Ράσιους 7(1), 8. Σεμπέλσκις, 9. Τσερνάουσκας 17(2), 10. Ουντράιτις 18(4), 11. Σιάουκα 5(1), 12. Σλέκις, 13. Μιλίνσκας, 14. Βέριγκα, 15. Τακουσεβίτσιους 5(1).