Η κυβέρνηση με την ασυλλόγιστη συγχώνευση τμημάτων όπως και την αδιαφορία για την παράλληλη στήριξη, δημιουργεί μείζονα μαθησιακά και υγειονομικά προβλήματα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Γλυφάδα 31/10/2021

“Η αναλγησία του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη – Κεραμέως παίρνει τη μορφή χιονοστιβάδας.

Συγχωνεύουν τμήματα τάξεων αδιαφορώντας για τις μαθησιακές ανάγκες και την πανδημία που θα απαιτούσε αραίωση των τμημάτων.

Με δικαστικές προσφυγές κατά των δασκάλων και των καθηγητών και ψευδεπίγραφη αξιολόγηση  σχεδιάζουν το διαχωρισμό, την υποχρηματοδότηση και το κλείσιμο σχολείων.

Στόχος τους να διαλύσουν τη δημόσια εκπαίδευση προς όφελος των χρηματοδοτών τους. Απώτερος σκοπός τους να δημιουργήσουν σχολεία πολλών ταχυτήτων μακριά από τον παιδαγωγικό, εκπαιδευτικό ρόλο ενός δημοκρατικού σχολείου.

Ο ανάλγητος, σκαιός τρόπος με δικαστικές προσφυγές κατά των καθηγητών και οι συγχωνεύσεις τμημάτων δικαίως προκαλεί την αγανάκτηση γονέων, μαθητών, εκπαιδευτικών. Αντιδράσεις εκφράζουν και στον Δήμο Γλυφάδας εκπαιδευτικοί και Γονείς όπως η Ένωση Συλλόγων Γονέων, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Γλυφάδας ΒΒΒ, ο Σύλλογος Γονέων του 6ου Γ.Ε. Λυκείου  Γλυφάδας.

Επειδή οι συγχωνεύσεις τμημάτων δημιουργούν δυσλειτουργία, υποβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου και υγειονομικούς κινδύνους η «Ανατροπή στη Γλυφάδα» ενώνει τη φωνή της με τους συλλόγους γονέων, την ένωση γονέων του Δήμου Γλυφάδας, τους συλλόγους εκπαιδευτικών  που απαιτούν από την κυβέρνηση το αυτονόητο:

  • να ακυρώσει άμεσα την απόφαση συγχωνεύσεων
  • να προβεί στις απαραίτητες προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γλυφάδας στις 29/10/21 θέσαμε το θέμα των συγχωνεύσεων και της διαλυτικής πολιτικής στο χώρο της παιδείας.

Είναι απαράδεκτο να υπάρχουν κενές αίθουσες και οι μαθητές να στοιβάζονται σε τμήματα των 28 ατόμων.

Καλούμε τους γονείς τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να συμπαραταχθούν σε ένα μέτωπο υπεράσπισης της Δημόσιας Παιδείας και να αποτρέψουν την επιχειρούμενη διάλυση και κατηγοριοποίηση των σχολείων. Με επαρκή αριθμό εκπαιδευτικών, μείωση μαθητών ανά τάξη, απαραίτητα υγειονομικά μέτρα και αύξηση των δαπανών για την παιδεία.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να συμπαραταχθεί έμπρακτα με τα δίκαια αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας και να  πάρει πρωτοβουλίες στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της  για την ομαλή λειτουργία των σχολείων.”

 

“ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ”

Αγωνιστική Ριζοσπαστική Συνεργασία

http://anatropistiglyfada.blogspot.gr/

https://www.facebook.com/AnatropiGlyfada/