Δελτίο τύπου:

 

 

“ΕΛΕΟΣ: ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΤΕΡΨΙΘΕΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ  ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΑΤΙΕΡΕΣ  ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΤΕΡΨΙΘΕΑΣ .

«Είναι εντυπωσιακό, αλλά μετά από πέντε ημέρες προειδοποιήσεων και υποτιθέμενης προετοιμασίας του κρατικού μηχανισμού  και της Δημοτικής αρχής του Δήμου Γλυφάδας, από τις πρώτες ώρες χιονόπτωσης έχουν ήδη κλείσει ακόμη και κεντρικές οδικές αρτηρίες  μέσα στη πόλη της Γλυφάδας.

Ένα φυσικό φαινόμενο μια χιονόπτωση σε εξέλιξη, που είχε προαναγγελθεί από τους επιστήμονες, εδώ και ημέρες…

Και ο Δήμος Γλυφάδας ακινητοποιημένος εκτός από τις καλλιτεχνικές φωτογραφίες της χιονισμένης πόλης που ανέβηκαν στη σελίδα του.

Το ρεπορτάζ των πολιτών όμως καταγγέλλει «πολύ μεγάλο πρόβλημα» απαιτεί να χρησιμοποιηθούν τα απαραίτητα μέσα για να απεγκλωβιστούν οι γειτονιές.

Οι πολίτες δεν ενημερώθηκαν αν μπορούν να προμηθεύονται αλάτι για να ρίξουν στο δρόμο και να συμβάλλουν στην προσπάθεια που οι εργαζόμενοι του δήμου καταβάλλουν.

Οι πολίτες καλούνται από την Δημοτική αρχή του κυρίου Παπανικολάου  να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις. Δεν διασφαλίζεται όμως η δυνατότητα σε όποιους είναι αναγκασμένοι να μετακινηθούν να το κάνουν με την απαραίτητη ασφάλεια.  

Η  Δημοτική αρχή του Δήμου Γλυφάδας  υιοθετώντας και αυτή «προφανώς το δόγμα Μητσοτάκη για τη πολιτική προστασία που είναι να στέλνει sms στο κινητό των πολιτών»,  και «πέραν τούτου ουδέν και η ευθύνη και πάλι ατομική»,  δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο  για το τι συμβαίνει αυτές τις ώρες στις γειτονιές της Άνω Γλυφάδας.

Στην φωτογραφία η οδός Κ. Αθανάτου σήμερα 24/1/22 ώρα 2:30μμ δεν είναι τόσο καλλιτεχνική αλλά απολύτως ρεαλιστική.

Παρόμοια η κατάσταση και σε άλλες οδούς, κεντρικές και λιγότερο κεντρικές, της πόλης.

 Η Δημοτική μας παράταξη «Ανατροπή στη Γλυφάδα»  σε αυτές τις δύσκολες στιγμές και ώρες που ζουν οι συμπολίτες μας, εκφράζει την συμπαράσταση της και την αλληλεγγύη της στους Γλυφαδιώτες και τις Γλυφαδιώτισσες, στέκεται δίπλα στους εργαζόμενους του δήμου που κάτω από δύσκολες συνθήκες εργάζονται για την ομαλοποίηση της κατάστασης και καλεί την Δημοτική αρχή του κυρίου Παπανικολάου επιτέλους  να αφήσει την επικοινωνιακή “live style”  προβολή και να παρέχει τις αναγκαίες και απαραίτητές υπηρεσίες  για την προστασία και  την ασφαλή μετακίνηση των κατοίκων, για την προστασία από διακοπές του ρεύματος και του νερού των ευάλωτων νοικοκυριών και τη φροντίδα για όσους έχουν ανάγκη, ιδιαίτερα για εκείνους που πλήττονται από την ενεργειακή φτώχεια και την εξασφάλιση της λειτουργίας των οδικών αξόνων, πολλοί εκ των οποίων είναι απροσπέλαστοι».

Η νύχτα μπροστά μας είναι δύσκολη.

24-1-2022″