Αναλυτικά η ανακοίνωση της “Λαϊκής Συσπείρωση Γλυφάδας“:

Παρέμβαση πραγματοποίησε προς τον δήμο και την υπεύθυνη Πολιτικής προστασίας Γλυφάδας ο Επικεφαλής και δημοτικός σύμβουλος με την Λαϊκή Συσπείρωση Γλυφάδας, Αλέξης Στεφανίδης.

Τόνισε την ανάγκη να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μείνουν οι δρόμοι ανοιχτοί και ασφαλείς καθώς και να παρθούν όλα τα μέτρα για όσους έχουν ανάγκη καθώς πολλοί κάτοικοι της περιοχής αντιμετωπίζουν προβλήματα ηλεκτρισμού / θέρμανσης στα σπίτια και από εχθές το απόγευμα δεν έχουν ρεύμα με αποτέλεσμα να κλείνουν μέχρι τώρα 18 ώρες σε απαράδεκτες συνθήκες.

Ο Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Γλυφάδας ζήτησε να εξασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τους εργάτες του δήμου που δίνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες με ελάχιστα μέσα και σε πολύ δύσκολες συνθήκες.

Σε ένα δήμο που μας τον παρουσιάζουν ως την Αθηναϊκή Ριβιέρα και το 2022 μένουν πολίτες χωρίς ρεύμα και θέρμανση , δεν μπορεί να φτάσει η πυροσβεστική καθώς οι δρόμοι είναι απροσπέλαστοι.
Τραγικό το παράδειγμα δυο συμπολιτών μας που χρειάζονται υποστήριξη με οξυγόνο και λώγο της διακοπής ρεύματος κινδύνεψε η ζωή τους και χρειάστηκε να μεταφερθούν σε νοσοκομείο για να αποφευχθούν τα χειρότερα.
Για δεύτερη ημέρα παραμένουν κλειστοί δρόμοι κυρίως στην Άνω Γλυφάδα αλλά και σε κεντρικούς δρόμους με δέντρα πεσμένα σε πολλές γειτονιές όπως στην Κύπρου, την Μυστρά και αλλού, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα.

Τα απαράδεκτα αυτά φαινόμενα αποδεικνύουν τις τεράστιες ελλείψεις του κρατικού μηχανισμού, της Δημοτικής Αρχής , αλλά και της άφαντης Περιφερειακής Αρχής καθώς δεν προμήθευσε ούτε με αλάτι τον δήμο μας με αποτέλεσμα πολλά ατυχήματα πεζών που προσπαθούσαν να επιστρέψουν από την εργασία τους.

Για άλλη μια φορά μας λένε πως φταίνε τα ακραία καιρικά φαινόμενα.
Τους λέμε πως δεν φταίει ο κακός μας ο καιρός, αλλά οι πολιτικές που εφαρμόζουν. Έγκαιρα γνώριζαν για τον ερχομό της κακοκαιρίας αλλά για ακόμη μια φορά μας άφησαν απροστάτευτους.
Ακραίο είναι το σύστημα του κέρδους, ακραίος είναι ο καπιταλισμός που Κυβέρνηση, Δημοτική και Περιφερειακή Αρχή υπηρετούν.

Οι υπεύθυνοι έχουν όνομα και είναι όλες οι κυβερνήσεις, προηγούμενες και σημερινή, είναι οι εκπρόσωποι τους στους δήμους και στην περιφέρεια.
Ακραίο είναι πως βάζουν τις ζωές μας και τις περιουσίες μας στην ζυγαριά του κόστους – οφέλους.
Χαρακτηριστικό το παράδειγμα των τεράστιων ευθυνών τους , τα ψίχουλα που έδωσαν για την ενίσχυση της πολιτικής προστασίας μέσω του τελευταίου προϋπολογισμού στον δήμο Γλυφάδας
.”