Σύμφωνα με την αστυνομία, συνελήφθη 29χρονος ημεδαπός μέλος εγκληματικής ομάδας που διέπρατταν ληστείες και κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων προσποιούμενοι τους υπαλλήλους εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας ή τους τεχνικούς συντήρησης ανελκυστήρων.

Εξιχνιάσθηκαν επτά (7) περιπτώσεις

Συνελήφθη, απογευματινές ώρες της 1-11-2019 στα Άνω Λιόσια, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, 29χρονος ημεδαπός, μέλος εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες και κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων, προσποιούμενοι τους υπαλλήλους εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας ή τους τεχνικούς συντήρησης ανελκυστήρων.

Σε βάρος του 29χρονου, καθώς και των συνεργών του που αναζητούνται, σχηματίσθηκε δικογραφία, για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της κλοπής και της ληστείας.

Ειδικότερα, οι δράστες εισέρχονταν στις οικίες των ηλικιωμένων προσποιούμενοι τους υπαλλήλους εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας ή τους τεχνικούς συντήρησης ανελκυστήρων και ακολούθως, είτε με τη μέθοδο της απασχόλησης είτε με άσκηση σωματικής βίας, αφαιρούσαν από το εσωτερικό τους χρηματικά ποσά και κοσμήματα.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν επτά (7) περιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου των Αθηνών (Ακρόπολη, Σύνταγμα, Παγκράτι, Κυψέλη, Πατήσια, Καλλιθέα).

Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.