Ρουμπινί: Θα βρούν σακιά με χρήμα για την Ελλάδα. αλλιώς…

Ο γνωστός οικονομολόγος για τις συνέπειες ενός ¨ατυχήματος”.

«Οι δανειστές θα βρουν τελικά σακιά με χρήματα για την Ελλάδα, αλλιώς όλοι θα καταλάβουν τι σημαίνει να αρχίσει το ελληνικό «ατύχημα»», δηλώνει ο γνωστός οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί, από τη Δρέσδη, όπου πραγματοποιείται η Σύνοδος των G7.

Ο Ρουμπινί λέει σε συνέντευξη του στο Bloomberg ότι μπορούν να αποφευχθούν ριζοσπαστικές αποφάσεις, όπως το capital control και τα IOU (οι υποσχετικές πληρωμής) που είναι η αρχή παράλληλου νομίσματος, και εξηγεί ότι ένα «ατύχημα» θα είναι αρνητικό πρωτίστως για την Ελλάδα αλλά και για όλο τον κόσμο. Τονίζει παράλληλα την σημαντική γεωπολιτική σημασία της Ελλάδας και εκφράζει την άποψη ότι για αυτούς τους λόγους συμφωνία θα επιτευχθεί ως το τέλος Ιουνίου.

«Εάν η Ελλάδα δεν κατορθώσει να καταβάλλει τη δόση προς το ΔΝΤ στις 5 Ιουνίου, όλοι θα αντιληφθούν ότι αυτή θα είναι η αρχή του ελληνικού ατυχήματος», υπογραμμίζει. « Ένα ελληνικό ατύχημα δεν θα πλήξει μόνο την Ελλάδα, αλλά αναμένεται να προκαλέσει ισχυρούς κλυδωνισμούς στις διεθνείς αγορές, για αυτό είναι καλό να βρεθεί λύση καλή για την Ελλάδα καλή για την ευρωζώνη αλλά και για την παγκόσμια οικονομίας και τις διεθνείς αγορές».

source

GLYFADA METROPOLITANS