Συνάντηση Βαρουφάκη – Σόιμπλε 15:15 (ώρα Ελλάδος)

Πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup  ο κ. Βαρουφάκης θα συναντηθεί με τον κ. Σόιμπλε για να  μπορέσει να επηρεάσει καθοριστικά προς την κατεύθυνση που επιθυμεί η ελληνική κυβέρνηση.

Μία συνάντηση των δύο θα είναι χρήσιμη αν όχι απαραίτητη για να αποκατασταθεί και το κλίμα στο Eurogoup που στην τελευταία συνεδρίαση στην Ρίγα ήταν ψυχροπολεμικό για τον Έλληνα υπουργό, ο οποίος δεν μετείχε καν στο δείπνο κατά την ολοκλήρωση των εργασιών του.

Αλλά και ο κ. Σόιμπλε ο οποίος το Σαββατοκύριακο τροφοδότησε ξανά τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης γύρω από το ελληνικό θέμα ήταν προσεκτικός όσον αφορά τον Έλληνα Ομόλογό του.

Σενάριο παράλληλου νομίσματος στον γερμανικό Τύπο
Ενδιαφέρον έχει πάντως και σημερινό δημοσίευμα της «Handelsblatt» με τίτλο «Σενάριο Geuro» δηλαδή εισαγωγή ενός παράλληλου νομίσματος στην Ελλάδα εφόσον δεν υπάρξει συμφωνία και χρειαστεί ένα Σχέδιο Β».

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ το δημοσίευμα αναφέρει ότι σε μία τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε να συμβάλλει ο πρώην επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank Τόμας Μάιερ που είχε προτείνει την εισαγωγή ενός παράλληλου, δεύτερου νομίσματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, τέτοια σενάρια επεξεργάζονται και οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας. «Όλοι έχουμε ασχοληθεί με αυτό», λέει ένας γερμανός κυβερνητικός αξιωματούχος, ενώ το ίδιο ισχύει τόσο για την ΕΚΤ όσο και για το ΔΝΤ. «Ένα παράλληλο νόμισμα δεν θα αποτελούσε ωραίο σενάριο, λένε, αλλά πιθανώς απαραίτητο».

source

GLYFADA METROPOLITANS