ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ με την ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ του Κ.Α.Π.ΠΑ. ΜΑΙΡΗ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ

Η νέα Αντιπρόεδρος του Κ.Α.Π.ΠΑ. Γλυφάδας είναι η κ. Μαίρη Παπάζογλου, η οποία διαδέχτηκε τον κ. Γιώργο Αγγελόπουλο, σύμφωνα με την απόφαση που πάρθηκε στις 15 Μαρτίου και είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχίσει τη σύνθετη αυτή πορεία, με γνώμονα τα ίδια υψηλά standards που έθεσε ο προκάτοχός της.

ΔΗΜΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ, ΚΑΠΠΑ

INTERVIEWΓ.m.: Κα Παπάζογλου σας καλωσορίζουμε και αφού σας ευχηθούμε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που πρόσφατα αναλάβατε, θα θέλαμε να μας θυμίσετε από πόσα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου δημιουργήθηκε η «Κοινωνική, Αθλητική & Πολιτιστική Παρέμβαση» Δήμου Γλυφάδας;

Μ.Π.: Αφού σας ευχαριστήσω για τις ευχές και τα καλά σας λόγια, θα ήθελα πρωτίστως να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο και Πρόεδρο του Κ.Α.Π.ΠΑ. Γιώργο Παπανικολάου, για την τιμή που μου έκανε, τοποθετώντας με ως Αντιπρόεδρο στο Νομικό αυτό πρόσωπο.

“Κ.Α.Π.ΠΑ.” είναι ο διακριτικός τίτλος του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Γλυφάδας που δημιουργήθηκε το 2011, από τη συγχώνευση των πέντε Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου: Κ.Α.Π.Η., ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ, ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ και ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ.

 

Γ.m.: Ποια η σχέση σας με το πρώην Πνευματικό και Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου;

Μ.Π.: Είναι η αγάπη μου ως προς τον πολιτισμό. Η πολυετής θητεία μου, στο πρώην Πνευματικό – Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου, η οποία πιστεύω ότι είχε θετικά αποτελέσματα, συνέβαλε κατά κάποιον τρόπο στην αναβάθμιση του κέντρου. Φυσικά με τη βοήθεια όλων των συνεργατών, καταφέραμε να έχουμε 16 τμήματα στα οποία συμμετείχαν μικροί και μεγάλοι, με πολλές δραστηριότητες. Είχαμε πάρα πολλές εκδηλώσεις πολιτιστικού περιεχομένου, αλλά και ψυχαγωγικού, τις οποίες παρακολουθούσαν χιλιάδες κόσμου.

 

Γ.m.: Τι σημαίνει για εσάς Πολιτισμός και Αθλητισμός και ποιες είναι οι σκέψεις σας για τη μελλοντική εξέλιξη των δύο αυτών πολύ σημαντικών τομέων;

Μ.Π.: Για εμάς σημαίνουν πολλά και τα δύο αυτά. Πιστεύω ότι έχουμε καθήκον όλοι εμείς να προάγουμε, να διαφυλάττουμε και να προωθούμε τον  πολιτισμό της χώρας. Σκοπός μας είναι η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και της Ελληνικής λαϊκής παράδοσης σε συνδυασμό με όλα τα νεότερα πολιτιστικά ρεύματα.

Πρέπει να ενισχύουμε την πνευματική, πολιτιστική και καλλιτεχνική δραστηριότητα στον Δήμο μας, αξιοποιώντας όλες τις πνευματικές και πολιτιστικές δυνάμεις του.

Όσο για τον αθλητισμό, προσπαθούμε να συντηρούμε και να λειτουργούμε σωστά τους αθλητικούς χώρους και τις εγκαταστάσεις του Δήμου, ώστε να μπορούν οι δημότες μας και ειδικότερα οι νέοι μας, να τις χρησιμοποιούν και να αθλούνται με σωστό τρόπο. Σκοπός μας είναι η καλλιέργεια φίλαθλου συναγωνιστικού πνεύματος μακριά από φανατισμούς, ανταγωνισμούς και κερδοσκοπικούς σκοπούς.

Στην πόλη μας έχει αναπτυχθεί ιδιαίτερα πλέον ο αθλητισμός, με τη δημιουργία χώρων αθλοπαιδιών στις συνοικίες του Δήμου μας.

Επίσης, έχει αναπτυχθεί και ο μαζικός αθλητισμός, όπως οι περισσότεροι γνωρίζουμε και έχει προσληφθεί το κατάλληλο προσωπικό (γυμναστές προπονητές κ.λπ.) για την κάλυψη των αναγκών κατά ηλικία, ενδιαφέροντα κ.λπ.

Υπάρχει δε, άριστη συνεργασία με όλα τα αθλητικά σωματεία της πόλης.

 

Γ.m.: Ένα εξίσου σημαντικό θεσμό, στους τομείς των δραστηριοτήτων σας, αποτελούν και τα «ΚΑΠΗ». Είστε ικανοποιημένη με το πώς λειτουργούν σήμερα στην πόλη μας;

Μ.Π.: Στη Γλυφάδα μας λειτουργούν άριστα πέντε ΚΑΠΗ, τα μέλη των οποίων εξυπηρετούνται άριστα από το προσωπικό. Κατά τη διάρκεια του έτους παρακολουθούν θεατρικές παραστάσεις, πηγαίνουν απογευματινούς περιπάτους, ημερήσιες εκδρομές, για μπάνια το καλοκαίρι, καθώς επίσης συμμετέχουν και σε εξαήμερες διακοπές κατά τον μήνα Σεπτέμβριο.

Βέβαια καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, δεν παύουν να δημιουργούνται και γλεντάκια στους χώρους των ΚΑΠΗ. Είμαστε ικανοποιημένοι, ελπίζω και τα μέλη και δεν παύουμε ποτέ να είμαστε σε επαγρύπνηση για ό,τι χρειάζεται, προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο, όπως για την πρόληψη βιολογικών, ψυχολογικών και κοινωνικών προβλημάτων των ηλικιωμένων.

 

Γ.m.: Τι περιθώρια βελτίωσης υπάρχουν για το Δημοτικό Ωδείο Γλυφάδας, και εννοούμε ως προς τον περιορισμένο χώρο στον οποίο λειτουργεί.

Μ.Π.: Το ωδείο μας, θεωρείται από τα καλύτερα της Ελλάδας, έχει 23 καθηγητές και περίπου 400 μαθητές.

Παρέχονται υποτροφίες στους αριστούχους σπουδαστές, πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους συναυλίες, σεμινάρια διαλέξεις και άλλα, με σκοπό τη μουσική καλλιέργεια των μαθητών του ωδείου. Γίνονται προσπάθειες από τον Δήμαρχο, για να ανεγερθεί σε ιδιόκτητο οικόπεδο, κτίριο το οποίο θα ανήκει στο ωδείο.

Επίσης, στο ΚΑΠΠΑ υπάρχει και η φιλαρμονική, η οποία μετέχει σε πάρα πολλές εκδηλώσεις του Δήμου. Τα μέλη της είναι διαφόρων ηλικιών και δηλώνουν πάντα το μουσικό παρόν τους στις πιο πολλές εκδηλώσεις, εκπλήσσοντάς μας ευχάριστα και μελωδικά.

 

Γ.m.: Πιστεύετε ότι οι στόχοι του Δήμου μας, όσον αφορά στο ιδιαίτερα ευαίσθητο «πεδίο» των παιδικών σταθμών, έχουν επιτευχθεί επαρκώς; Και εάν όχι, τι μπορείτε να κάνετε για να καλυφθούν οι τυχόν ελλείψεις και να βελτιωθεί η λειτουργία τους;

Μ.Π.: Έχουμε πέντε παιδικούς σταθμούς, στους οποίους αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται 500 βρέφη και νήπια.

Υπάρχει επαρκές προσωπικό και πιστεύουμε ότι τον Σεπτέμβριο θα λειτουργήσουν δύο νέοι ακόμα παιδικοί σταθμοί. Ένας σε ιδιόκτητο κτίριο και ένας σε ενοικιαζόμενο.

Έτσι πιστεύουμε ότι θα μειωθούν οι ελλείψεις, σε ικανοποιητικό επίπεδο. Βέβαια προσπάθεια του Δημάρχου είναι να δημιουργηθούν και άλλοι χώροι, ώστε να μην υπάρχει καμία έλλειψη στον Δήμο μας.

 

Γ.m.: Ο προκάτοχός σας κ. Γ. Αγγελόπουλος, σε παλαιότερη συνέντευξή του στο «Γλυφάδα metropolitans», είχε αναφερθεί στη δημιουργία τμημάτων φωτογραφίας, ζωγραφικής, παραδοσιακών χορών και σχολών γονέων. Έχουν δημιουργηθεί κάποια από αυτά τα τμήματα;

Μ.Π.: Ναι βέβαια. Στα ήδη υπάρχοντα τμήματα θεάτρου, χορωδίας, μπαλέτου, προστέθηκαν τμήματα φωτογραφίας, ζωγραφικής, κεντήματος, σκακιού και παραδοσιακών χορών και η συμμετοχή είναι μεγάλη. Επίσης στο ΚΑΠΠΑ ανήκει και η βιβλιοθήκη, την οποία επισκέπτονται καθημερινά φίλοι των βιβλίων όλων των ηλικιών και στεγάζεται στο κτίριο του διασχολικού.

 

Γ.m.: Ως  Πρόεδρος της Ένωσης Μικρασιατών Γλυφάδας «ΤΟ ΑΡΓΕΝΟΝ», είμαστε βέβαιοι ότι έχετε ιδιαίτερη ευαισθησία και εμπειρία ως προς την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και της λαϊκής παράδοσης και έτσι περιμένουμε με «ανυπομονησία» να μάθουμε εάν έχετε προγραμματίσει κάποιες δραστηριότητες, ιδιαίτερα εν όψει του καλοκαιριού που υποδεχόμαστε σε λίγο.

Μ.Π.: Προγραμματίζουμε και φέτος διάφορες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και θα ξεκινήσουμε με βραδιά παραδοσιακών χορών, στην οποία θα μετέχουν όλοι οι πολιτιστικοί σύλλογοι του Δήμου μας.

Θα συνεχίσουμε και αυτό το καλοκαίρι φυσικά, το σινεμά στις γειτονιές και τις πλατείες μας, προβάλλοντας αξιόλογες ταινίες, κάτι που την περυσινή χρονιά, αγκάλιασε με ιδιαίτερη αγάπη ο κόσμος.

Στις 21 Ιουνίου ξεκινά και φέτος το camp, το οποίο πέρυσι είχε σημειώσει μεγάλη επιτυχία και θα φιλοξενεί περίπου 800 παιδιά ηλικίας 6-14 ετών καθημερινά, τα οποία θα απασχολούνται με διάφορες δραστηριότητες από ανθρώπους με εμπειρία. Υπάρχει ένα καλά μελετημένο πρόγραμμα εντός και εκτός των χώρων των σχολείων. Τα παιδιά μας θα μετέχουν σε αθλητικά προγράμματα, εκδρομές, επισκέψεις σε διάφορους χώρους και θαλάσσια μπάνια.

 

Γ.m.: Σε μια πόλη με μεγάλη οικονομική δραστηριότητα όπως η Γλυφάδα, πιστεύετε ότι η οικονομική κρίση θα αποτελέσει εμπόδιο στην επίτευξη των στόχων σας  και εάν ναι, σε ποιο βαθμό;

Μ.Π.: Πιστεύω ότι με μια σωστή οικονομική διαχείριση, μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας και εν μέσω κρίσης. Άλλωστε είμαστε υποχρεωμένοι να προσφέρουμε στους δημότες μας, ό,τι καλύτερο μπορούμε.

Θέληση του Δημάρχου είναι να παρέχονται όσον το δυνατόν περισσότερες παροχές στους πολίτες μέσω των υπηρεσιών του δήμου.

 

Γ.m.: Πιστεύετε ότι οι συμπολίτες μας αγκαλιάζουν με τη συμμετοχή τους τις δραστηριότητες του Κ.Α.Π.ΠΑ., σε ικανοποιητικό και επαρκή βαθμό, είτε για να βοηθήσουν – είτε για να βοηθηθούν και πού κατά τη γνώμη σας πρέπει να επικεντρωθούν οι προσπάθειές σας, ώστε να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο η αλληλεπίδραση του Κ.Α.Π.ΠΑ. με όσο το δυνατόν ευρύτερες πληθυσμιακές ομάδες της πόλης μας;

Μ.Π.: Πιστεύω πράγματι ότι οι συμπολίτες μας αγκαλιάζουν με αγάπη όλες τις δραστηριότητες του Κ.Α.Π.ΠΑ. και αυτό μας ικανοποιεί, διότι πιστεύουμε ότι γίνεται σωστή δουλειά.

Πολλοί είναι οι συμπολίτες μας που δηλώνουν εθελοντές σε διάφορους τομείς.

Προσπάθειες πάντα γίνονται και θα γίνονται, προκειμένου να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο τις δραστηριότητες του Κ.Α.Π.ΠΑ..

Τέλος, θέλω από εδώ να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Δήμαρχο και Πρόεδρο του Κ.Α.Π.ΠΑ., τους συμβούλους του Διοικητικού Συμβουλίου, τους εντεταλμένους συμβούλους και τους υπαλλήλους για την άριστη συνεργασία.

Περισσότερο βέβαια, ευχαριστούμε τους Γλυφαδιώτες, που αγκαλιάζουν και τιμούν με την παρουσία τους και τη συμμετοχή τους, όλες μας τις προσπάθειες.

Θα ήθελα επίσης να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στο Γλυφάδα metropolitans για το ενδιαφέρον που δείχνει στα δρώμενα της πόλης μας και που μέσα από τη συνέντευξη αυτή, θα ενημερωθούν οι Γλυφαδιώτες για το έργο του Κ.Α.Π.ΠΑ.

 

ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ - ΓΛΥΦΑΔΑ metropolitans

Σχεδιασμός: Γλυφάδα metropolitans Creative Dpt.

GLYFADA METROPOLITANSΓια το Γλυφάδα metropolitans:

Άντα Θωμά, Creative media

logotest2