Όπως δημοσιεύει ο ΣΠΑΖ (Σύλλογος Προστασίας Αδέσποτων Ζώων), και μάς συγκινεί και πάλι “Ο καθένας πάει και πιάνει ένα κομμάτι γη, βάζει μια παράγκα, ένα παράπηγμα, κλείνει παράνομα ένα οικόπεδο, το κάνει δικό και πετάει μέσα κάνα δυο σκύλους…”.

Και το χειρότερο δεν είναι αυτό. Είναι το αν εφαρμόζεται το “Καταγραφή δεσποζομένων και αδέσποτων κύριοι υπεύθυνοι. Αυτό ορίζει η νομοθεσία, εφαρμόστε την”, με το οποίο κλείνει ο ΣΠΑΖ το συγκεκριμένο κείμενό του. Εφαρμόζεται αλήθεια;

Αναλυτικά η δημοσίευση του Συλλόγου:
“Είχαμε πει τον Σεπτέμβριο όταν πιάσαμε την Ελπίδα ότι το γκλαμουρ και οι φοίνικες της Γλυφάδας σταματούν στην Αγίου Νεκταρίου. Επιτρέψτε μας να προσθέσουμε και την Σερρών και έτσι να πάνε πέρα για πέρα τα σύνορα της Γλυφάδας.
Ο καθένας πάει και πιάνει ένα κομμάτι γη, βάζει μια παράγκα, ένα παράπηγμα, κλείνει παράνομα ένα οικόπεδο, το κάνει δικό και πετάει μέσα κάνα δυο σκύλους. Πολλοί έχουν πρόβατα, γουρούνια και κότες. Δίνουν αυγά από κότες που τρώνε σκουπίδια, ολοφρεσκα.
Αν θα πεινάσουν ή ζευγαρώσουν ή αρρωστήσουν οι σκύλοι δεν πειράζει, θα τα πετάξει έξω και θα πάρει άλλα. Όλα γίνονται με την ανοχή των υπευθύνων.
Όταν η κατάσταση ξεφύγει καλούνται οι εθελόντριες να σκιστουν να βρουν τρόπους να σώσουν τα ζώα.
Εδώ και ένα χρόνο κυκλοφορούσε η κυρία με το φίλο της στη Γλυφάδα. Από το βουνό στο κολυμβητήριο και πίσω. Ο ιδιοκτήτης ήταν ένας από τους παραπάνω. Ενημερώθηκε η δημοτική αστυνομία, δεν τον βρήκε, το θέμα τελείωσε εκεί για αυτούς. Αυτά για όσους νομίζουν ότι οποιαδήποτε νομοθεσία ψηφιστεί θα εφαρμοστεί κιόλας ή θα βοηθήσει τα ζώα στην πράξη.
Η μαντάμ και ο φίλος της βρήκαν και μια ακόμη σκυλίτσα και τρεις πλέον γυρνούσαν όλη τη Γλυφάδα τρώγοντας σκουπίδια από τους κάδους. Θηλυκά αστειρωτα φοβικά στο βουνό είναι απελπισία.
Εδώ και δύο εβδομάδες κάθε μέρα εθελόντριες μας ανεβαίνουν τα κατσαβραχα ανάμεσα στα αγκάθια για να βρουν το κρησφύγετο τους. Με υπομονή και επιμονή σήμερα πιάστηκε η αρχηγός τους. Πριν λίγες μέρες είχε πιαστεί ο υπαρχηγός και μένει η τρίτη.
Η “άγρια” σκύλα που μας γαβγιζε σαν τρελή από μακριά είναι ένα υπέροχο πλάσμα, βγήκε με λουρί από την παγίδα, κατέβηκε το βουνό, μπήκε στο αμάξι, πήγε στην πανσιόν.
Σύντομα θα αποκτήσει όνομα και αγγελία, θα κάνει εξετάσεις και μπανιο και θα στειρωθεί, είναι πραγματικά υπέροχη και ΠΑΝΈΜΟΡΦΗ.
Ελπίζουμε ότι τις επόμενες ημέρες θα πιάσουμε και την τρίτη, θα κλείσει αυτή η πληγή και θα περιμένουμε να δούμε τι άλλο θα αφήσουν για να ανοίξει η επόμενη.

Καταγραφή δεσποζομένων και αδέσποτων κύριοι υπεύθυνοι. Αυτό ορίζει η νομοθεσία, εφαρμόστε την. Από το 2012 είναι!

Τα αδεσποτα προέρχονται από ανεύθυνους ιδιοκτήτες, δεν τα γεννά το βουνό.”

Είχαμε πει τον Σεπτέμβριο όταν πιάσαμε την Ελπίδα ότι το γκλαμουρ και οι φοίνικες της Γλυφάδας σταματούν στην Αγίου…

Posted by ΣΠΑΖ ( Σύλλογος Προστασίας Αδέσποτων Ζώων ,SPAZ Greece) on Sunday, 9 May 2021