ΑΛΕΞΟΥΛΗ|| Ζωή Αλεξούλη ||

Ψυχολόγος –  ηθοποιός

 

 

Ένα πρωτότυπο ποίημα της Ζωής Αλεξούλη για την Άνοια:

“Στη γη των λωτοφάγων”

 


 

 

Ταξίδεψε σε χώρα μακρινή.

Κορμί που γεύτηκε τις χαρές.. Θυμάται.

Τις ανάσες ζεστές.

Τα χειροφιλήματα, τα αναφιλητά.

Μυαλό μηχανή.

Ανεξέλεγκτα ιδέες γεννούσε.

Εικόνες.

Ρέουν ασταμάτητα.

Δοκίμασε τον απαγορευμένο καρπό.

Εκείνο τον λωτό;

Πώς;

Μήτε κι εγώ θυμάμαι.

Είναι πια αργά.

Μαγεύτηκε.

Τρόμαξε.

Τι να θυμηθεί.

Σκόρπιες οι αναμνήσεις.

Τι να ξεχάσει.

Μπερδεμένα όλα.

Στη γη της Λήθης.

Όσα έζησε.

Όσα ονειρεύτηκε.

Όσα δεν συνέβησαν ποτέ – γιατί πια δεν  θυμάται.

Μαγεμένος.

Χαμένος σε έναν κόσμο μακρινό, ανεξερεύνητο.

Γυρεύει τη λύτρωση.

Το ξόρκι.

Γιατρειά κι αντίδοτο.

Ή μήπως..

Ένας κόσμος χωρίς επιστροφή;

Σύγχυση.

Η Απομόνωση.

Η Αξιοπρέπεια.

Ελπίδα.

Θα μείνει για πάντα εδώ;

Μέχρι την ώρα της συνάντησης.

Την ώρα της επιστροφής.

Στην ηρεμία.

Στην απουσία.

 


 

Η Ζωή Αλεξούλη είναι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η αγάπη της για το Θέατρο την οδήγησε σε σπουδές Υποκριτικής στην Ανώτερη Δραματική Σχολή “Σύγχρονο Θέατρο Βασίλης Διαμαντόπουλος” (Θεσσαλονίκη). Στο παρελθόν έλαβε μέρος σε φεστιβάλ θεάτρου και έχει υπάρξει μέλος σε θεατρικές ομάδες. Συμμετείχε σε παραστάσεις στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και σε άλλες μεγάλες σκηνές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ενώ έχει συνεργαστεί με σκηνοθέτες όπως ο Αντώνης Καλογρίδης και ο Πέτρος Ζούλιας. Έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους ηθοποιούς όπως η Πέμη Ζούνη, η Άννα Φόνσου, ο Μιχάλης Γιαννάτος. Πρόσφατα δοκίμασε τον εαυτό της στην επιθεώρηση παίζοντας στην παράσταση “Τρώει Story” του Μάρκου Σεφερλή στο Δελφινάριο. Εκτός από το θέατρο αγαπάει την συγγραφή, κατά καιρούς διαβάζουμε κείμενα της σε διάφορα blogs, είναι και η ίδια blogger, λατρεύει το χορό και φλερτάρει με τη μουσική και το στίχο.

(Μια πρώτη απόπειρα στο χώρο της μουσικής είναι το τραγούδι “Angels Around” σε ερμηνεία και στίχους δικούς της και σε μουσική, σε συνεργασία με το νεαρό μουσικοσυνθέτη Άγγελο Λεβέντη. Μια πρώτη έκδοση του τραγουδιού βρίσκεται ήδη στο διαδίκτυο (ανεπίσημο), ενώ η τελική του μορφή βρίσκεται σε εξέλιξη).

Παράλληλα συνέχισε τις σπουδές της στην Ψυχολογία στο Αθηναικό Kολλέγιο. Αυτή την περίοδο μένει στην Αθήνα, εργάζεται ως ψυχολόγος κι αισθάνεται πολύ τυχερή που συνεχίζει να ονειρεύεται, να αγωνίζεται και να προσφέρει στην χώρα της.