Δελτίο τύπου:

 

Με χαρά μας συναντήσαμε την Πέμπτη 22/3 αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Γλυφάδας, στην έδρα της Ένωσης, μετά από πρόσκληση της Λαϊκής Συσπείρωσης. Από την πλευρά της Λαϊκής Συσπείρωσης Γλυφάδας, στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο επικεφαλής Αλέξης Στεφανίδης, δημοτικός σύμβουλος και η Νίκη Κυριαζή, υποψήφια με τη Λαϊκή Συσπείρωση και Αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ νότιας Αθήνας.

 

Στη συνάντηση συζητήθηκαν όλα τα θέματα που απασχολούν τη σχολική κοινότητα.

Ακούσαμε με μεγάλο ενδιαφέρον τους εκπροσώπους των γονέων, οι οποίοι μας παρουσίασαν τη γενικότερη εικόνα των σχολείων, τα προβλήματα που απασχολούν γονείς και μαθητές και τα αιτήματα που έχουν οι Σύλλογοι Γονέων των σχολείων του Δήμου μας. Αναδείχθηκε, επίσης, το σοβαρό θέμα της νεανικής βίας μέσα και έξω από τα σχολεία, καθώς και η ανάγκη να παρθούν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου.

Από την πλευρά της Λαϊκής Συσπείρωσης σημειώσαμε ότι οι Σύλλογοι Γονέων θα μας έχουν συνοδοιπόρο και συμπαραστάτη στον αγώνα για σύγχρονες εγκαταστάσεις, ασφαλείς υποδομές, υλικοτεχνικό εξοπλισμό, μόνιμο προσωπικό. Αναδείξαμε το σοβαρό θέμα της διαχρονικής κρατικής υποχρηματοδότησης, που είναι βασική αιτία για τις μεγάλες ελλείψεις που διαπιστώνονται στις σχολικές μονάδες του Δήμου μας. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που οι Σύλλογοι Γονέων συχνά καλούνται να καλύψουν βασικές ανάγκες των σχολείων, γεγονός που μεταφέρει για μια ακόμη φορά τα βάρη στις οικογένειες των μαθητών μας.

Ο Αλέξης Στεφανίδης ανέφερε πως ως Λαϊκή Συσπείρωση καταθέσαμε στο δημοτικό συμβούλιο κείμενο 4 σελίδων για τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων από την δημοτική αρχή για τα σχολεία της πόλης. Οι εκλεγμένοι δημοτικοί μας σύμβουλοι μαζί με όλες τις δυνάμεις που δραστηριοποιούνται σε συλλογικούς φορείς της πόλης θα συμβάλουμε ώστε τα προβλήματα της πόλης μας, τα προβλήματα των σχολείων και οι ανάγκες των οικογενειών να <<ακούγονται>> δυνατά μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο. Προσδοκούμε η συζήτηση με όλους τους φορείς, τους συλλόγους γονέων να έχει συνέχεια και να συνδυάζεται με την κοινή δράση ώστε να έχουμε ουσιαστική βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη μας, για τους μαθητές και τις οικογένειες τους.

Τόνισε πως η δημοτική αρχή και η κεντρική εξουσία εφαρμόζουν πολιτική με κριτήριο τη λογική του κόστους-οφέλους και της ανταποδοτικότητας των υπηρεσιών, με αποτέλεσμα οι ανάγκες των σχολείων να αντιμετωπίζονται ως «βάρος», που «δεν μπορεί να σηκώσει» ο Δήμος, βάζοντας σε κίνδυνο την ποιότητα της εκπαίδευσης αλλά και την ασφάλεια των παιδιών μας. Βεβαίως την ίδια ώρα γνωρίζουμε ότι στην περιοχή μας δαπανώνται εκατομμύρια για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, για έργα που βασικά εξυπηρετούν την επιχειρηματική δραστηριότητα μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, που καμία σχέση δεν έχουν με τις ανάγκες του λαού της Γλυφάδας.

Εμείς ως Λαϊκή Συσπείρωση στεκόμαστε απέναντι σε αυτή τη λογική, πιστεύουμε στη δύναμη του συλλογικού αγώνα, ακολουθούμε το δρόμο της διεκδίκησης και της δράσης, ώστε να βγουν στο προσκήνιο οι πραγματικές ανάγκες την σχολικής κοινότητας.

Η Νίκη Κυριαζή ανέφερε πως θα μεταφέρει τις σκέψεις και τις θέσεις της Ένωσης στην ΕΛΜΕ, στους εκπαιδευτικούς της περιοχής και σημείωσε την ανάγκη το κίνημα των γονέων να βρίσκεται σε κοινή δράση με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές. Τα προβλήματα είναι κοινά, μας συνδέει η θέληση για ουσιαστική αναβάθμιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης, του Δημόσιου Σχολείου, ώστε όλα τα παιδιά να έχουν ίσες ευκαιρίες στη μόρφωση και τη ζωή, χωρίς εμπόδια και περιορισμούς. Μέσα από τη συλλογική δράση μπορούμε να έχουμε σημαντικές επιτυχίες, μπορούμε να απαιτήσουμε και να κερδίσουμε περισσότερα από τον Δήμο, τους αρμόδιους φορείς, την κεντρική εξουσία.”