Συνελήφθησαν 74χρονος και 66χρονη, φυγόποινοι ημεδαποί σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν σωρεία καταδικαστικών αποφάσεων

 

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

 

 

  1. Συνελήφθη, πρωινές ώρες σήμερα (3-8-2023) στην Λυκόβρυση, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 74χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν (52) καταδικαστικές αποφάσεις με συνολική ποινή φυλάκισης (72) ετών και (4) μηνών και χρηματική ποινή 70.600 ευρώ, για τα αδικήματα της μη καταβολής δεδουλευμένων αποδοχών σε υπαλλήλους, μη καταβολής εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών και μη καταβολής ασφαλιστικών εισφορών εργαζομένων, κατ’εξακολούθηση και κατά συρροή, της παράβασης της φορολογικής νομοθεσίας, της έκδοσης ακάλυπτων επιταγών, της πλαστογραφίας, παράβαση της νομοθεσίας περί ερασιτεχνικού αθλητισμού και σωματικές βλάβες.
  2. Συνελήφθη, πρωινές ώρες σήμερα (3-8-2023) στο Μαρούσι, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 66χρονη ημεδαπή σε βάρος της οποίας εκκρεμούσαν (10) καταδικαστικές αποφάσεις με συνολική ποινή φυλάκισης (16) ετών και χρηματική ποινή 7.500 ευρώ, για τα αδικήματα της μη καταβολής δεδουλευμένων αποδοχών σε υπαλλήλους, μη καταβολής εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, μη καταβολής ασφαλιστικών εισφορών εργαζομένων, κατ’εξακολούθηση και κατά συρροή, της παράβασης της φορολογικής νομοθεσίας και της πλαστογραφίας.

Ειδικότερα, οι ανωτέρω ως ιδιοκτήτες επιχείρησης παροχής υπηρεσιών καθαρισμού κτιρίων, δεν κατέβαλαν έγκαιρα τις δεδουλευμένες αποδοχές στους υπαλλήλους τους, τις εργοδοτικές εισφορές στους ασφαλιστικούς φορείς, τις εισφορές ασφάλισης των εργαζομένων και εξέδιδαν πλαστά πιστοποιητικά.

Επιπλέον, ο 74χρονος προέβαινε στην έκδοση ακάλυπτων επιταγών προς εξόφληση υποχρεώσεων της επιχείρησης, ενώ ως πρόεδρος ερασιτεχνικού αθλητικού σωματείου είχε εμπλακεί σε επεισόδια εντός αθλητικών εγκαταστάσεων.

Σημειώνεται ότι ο ανωτέρω άλλαζε ανά τακτά χρονικά διαστήματα διευθύνσεις κατοικίας και χρησιμοποιούσε οχήματα τρίτων προσώπων προκειμένου να αποφύγει τον εντοπισμό και τη σύλληψη του.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.