Συνέντευξη με τον MR GS HELLAS 2018, Βασίλη Σίμο

GLYFADA METROPOLITANSΗ αλήθεια είναι ότι, πολλές φορές όταν βλέπουμε έναν πολύ όμορφο άνθρωπο, άντρα ή γυναίκα, είμαστε επιφυλακτικοί ως προς το «περιεχόμενο» και απλά αρκούμαστε να απολαμβάνουμε το «περιτύλιγμα». Ακόμα πιο πολλές φορές, όταν ένας πολύ όμορφος άντρας ή γυναίκα, αρχίζει να μιλάει, ευχόμαστε να ήταν λιγότερο ομιλητικός.

Γιατί συμβαίνει άραγε αυτό; Διότι οι περισσότεροι όμορφοι εξωτερικά άνθρωποι, καταφέρνουν περισσότερα πράγματα, με λιγότερο κόπο/προσπάθεια.  Και έτσι, προσπαθούν λιγότερο, στους περισσότερους τομείς. Είτε αυτό λέγεται εκπαίδευση, είτε εργασία, είτε σχέσεις, είτε πνευματική ανάπτυξη/καλλιέργεια.

 

Σίμος

Όμως, ευτυχώς, υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. Όπως και ο σημερινός μας καλεσμένος. Φιλοξενούμε σήμερα στο Γλυφάδα metropolitans, τον Βασίλη Σίμο και στην πορεία της «συζήτησής” μας, θα καταλάβετε γιατί αποτελεί εξαίρεση.

 

 

INTERVIEWστην Creative Director, Άντα Θωμά

Γ. m.: Ξεκινώντας, και αφού σας καλωσορίσουμε, θα θέλαμε να σας απευθύνουμε μια ερώτηση τριπλή: τί έχετε σπουδάσει, τί δουλειά κάνετε και με τί θα θέλατε να ασχοληθείτε στο μέλλον.

Β. Σ.: Καλώς σάς βρήκα και εγώ! Είχα περάσει οικονομικά, στο Ηράκλειο Κρήτης αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσα να ολοκληρώσω τις σπουδές μου εκεί, διότι έπρεπε να αναλάβω την επιχείρηση του πατέρα μου στην Αθήνα, η οποία δεν πήγαινε πολύ καλά. Ο πατέρας μου διατηρεί ένα ιχθυοπωλείο στην Κεντρική ιχθυαγορά της Αθήνας, το οποίο και ανέλαβα στα 17 μου χρόνια καθώς είχα τελειώσει πιο μικρός το σχολείο, επειδή είχα κερδίσει χρονιά. Γυρνώντας από την Κρήτη εσπευσμένα, ανέλαβα το ιχθυοπωλείο το έφερα σε πολύ καλό επίπεδο και το 2014 μετά εφτά χρόνια, άνοιξα άλλο ένα δικό μου, στην ιχθυαγορά και πάλι. Παράλληλα φοίτησα στην δημοσιογραφική σχολή new media studies του Σταμάτη Μαλέλη. Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια ασχολήθηκα και με το μόντελινγκ, έκανα επιδειξεις, πασαρέλες, για πολύ μεγάλους Έλληνες σχεδιαστές, επίσης καμπάνιες και φωτογραφήσεις για πολλά Brands στην Ελλάδα.

Επίσης, εδώ και ένα μήνα έχω ξεκινήσει και παρουσιάζω την πρωινή εκπομπή του Σαββατοκύριακου στο κανάλι “E”, «παιδιά από σπίτι».

Όσον αφορά στο μέλλον, επειδή επιφυλάσσει πολλά και όπως είδατε πριν κάποια χρόνια ήμουν μέσα στο εμπόριο με τα ψάρια σε μια δουλειά λαϊκή και δύσκολη σίγουρα, θα ήθελα να ασχολούμαι με κάτι πιο «καθαρό» και να έχει να κάνει με τον λόγο το οποίο και θεωρώ δυνατό μου στοιχείο, ίσως να με ενδιέφερε κάποια παρουσίαση στη τηλεόραση δλδ, να συνεχίσω αυτό που ξεκίνησα τώρα, αλλά κάθε νέα εμπειρία είναι αποδεκτή, να την ζήσω ή να την ταξιδέψω.

 

Γ. m.: Αυτόματα, αλλά και εύλογα, δημιουργείται σε όποιον διαβάσει την πρώτη σας απάντηση, το ερώτημα: πώς συνδυάζονται όλα αυτά; Επίσης, ποιο έχει τη μεγαλύτερη σημασία για εσάς αυτή την περίοδο;

Β. Σ.: Για μένα αυτή την περίοδο προτεραιότητα έχει το χτίσιμο της εικόνας μου στο κεφάλαιο τηλεόραση και γενικά της προβολής, που όσο ωραίο και εύκολο φαίνεται, τόσο δύσκολο είναι, γιατί καθώς είναι ένα νέο κεφάλαιο για μένα, θέλει προσοχή και τύχη, γιατί «τη μια είσαι την άλλη δεν είσαι», όταν έχεις να κάνεις με «αέρα», μια φράση μπορεί θα αποβεί μοιραία και το αντίστροφο.

Γ. m.: Πώς βλέπετε τον εαυτό σας, από επαγγελματική αλλά και οικογενειακή σκοπιά, σε 10 χρόνια; Ποιοι είναι οι στόχοι σας δηλαδή σε αυτούς τους δύο τομείς.

Β. Σ.: Σε 10 χρόνια;; Να μάς έχει καλά ο Θεός, να έχουμε υγεία και όλα καλά θα είναι. Θα ήθελα σίγουρα να έχω βρει μια σύντροφο η οποία θα με βοηθάει να πετύχω τους στόχους μου και κάποια στιγμή να κάνω και οικογένεια, γιατί και ο λόγος που ήρθαμε σε αυτή την ζωή, είναι να κάνουμε οικογένεια κατ’ εμέ. Επαγγελματικά, θα ήθελα απλά να κάνω κάτι που να περνάει ευχάριστα η ώρα, να έχω καλές απολαβές, ώστε να μην χρειάζεται να παλεύω τόσο σκληρά, για να έχω τα προς το ζην.

Γ. m.: Και ας έρθουμε στον τίτλο που αποκτήσατε πρόσφατα, στα Εθνικά Καλλιστεία STAR KAI MR GS HELLAS 2018. Θέλετε να μας πείτε πώς νοιώθετε που κερδίσατε τον τίτλο του MR GS HELLAS 2018; Θα παίρνατε μέρος και σε άλλα καλλιστεία;

Β. Σ.: Νιώθω ένας «Μίστερ Ελλάς» από τα «εξωτικά» Πατήσια ;-) Αστειεύομαι, νιώθω όμορφα γι’ αυτή τη θέση και επιτυχία. Κάθε εμπειρία είναι ξεχωριστή και εγώ έτυχε να ζήσω και αυτή. Εδώ να συμπληρώσω, ότι, οφείλω αυτόν τον τίτλο και στον πρόεδρο Γιώργο Κούβαρη, χάρη στον οποίο οφείλεται η λάμψη της διοργάνωσης και η επιτυχία της. Εύχομαι να πρωτοπορεί και να επιτύχει σε όλο και μεγαλύτερους στόχους. Τού αξίζουν συγχαρητήρια!

Καλό θα ήταν να βοηθούν όλα τα μέσα, να ανεβαίνουν διαγωνισμοί, σε top επίπεδα και να μην έχει ταμπού κάποιος στην Ελλάδα του 2018, να πάει σε έναν διαγωνισμό ομορφιάς. Στο εξωτερικό, γίνονται πολλοί διαγωνισμοί με φανταστικά events και αλλάζει και η κουλτούρα των διαγωνιζομένων και η αίγλη αυτών που παρευρίσκονται, βοηθάει τον διαγωνισμό να πάει ψηλά κάτι πoυ είδαμε και στα συγκεκριμένα καλλιστεία που η διοργάνωση ήταν άρτια γιa τα ελληνικά δεδομένα. Eγώ ήθελα να έχω έναν τίτλο στην φαρέτρα μου και γι’ αυτό που χτίζω από μικρό παιδί, γιατί αύριο-μεθαύριο, όλα αλλάζουν και είναι καλό να έχεις «γεμάτη φαρέτρα»!

Γ. m.: Τέλος, αφού σας ευχηθούμε Καλή Επιτυχία σε ό,τι κάνετε, θα θέλαμε να δώσετε μερικές συμβουλές στα νέα παιδιά, που τελειώνουν το λύκειο και σχοινοβατούν ανάμεσα στην ανεργία, την ανασφάλεια, την ελπίδα και το όνειρο.

Β. Σ.: Σάς ευχαριστώ πολύ θερμά. Έχω να πω, πως εάν έχεις όνειρα, σημαίνει πως είσαι ζωντανός και κάνεις πράγματα, το θέμα είναι να μην μένεις μόνο στα όνειρα αλλά να ξεκινήσεις να τα κάνεις πράξη, η αρχή είναι το ήμισυ του παντός! Από κάπου θα ξεκινήσεις, θα δεις πολλά, μπορεί και να αλλάξεις άποψη, αλλά σίγουρα θα είναι για καλό και θα γνωρίσεις τον εαυτό σου, αλλά και τις δυνατότητες σου στην πράξη! Εγώ ξεκίνησα από πολύ χαμηλά, έμαθα το εμπόριο, δούλευα από πολύ μικρός μέσα στη βρώμα και στο κρύο αλλά και στην πολύ ζέστη. «Τρίφτηκα» όμως με τον κόσμο, η αγορά είναι ένα μεγάλο σχολείο που με έκανε να καταλάβω, τί θέλω αλλά και πώς θα το φτάσω, την χρησιμοποίησα ως το πιο σταθερό μου σκαλοπάτι! Έτσι, θα πω στα νέα παιδιά, να κάνουν πολλά, να έχουν εμπειρίες να κινούνται στην αγορά, να έχουν θάρρος στη δουλειά και να κοιτάζουν και τις απλές δουλειές, έστω και με λιγότερα λεφτά, που θα τους παρουσιαστούν πραγματικές ευκαιρίες και θα έχουν μαθήματα ζωής, που θα τους χρησιμεύσουν. Είμαι κατά της νυχτερινής δουλειάς σε κλαμπ, εντάξει να το κάνεις περιστασιακά, ή για εμπειρία, αλλά να επαναπαύεσαι σε μια ηλικία δημιουργίας γιατί παίρνεις 20 ευρώ παραπάνω, αλλά όλη την μέρα «κοιμάσαι» δεν το θεωρώ σωστό και το «κοιμάσαι», πάει γενικά! Ας “αρπάξουμε” τις κλασικές δουλειές που είναι ο κορμός της οικονομίας και αυτό θα φέρει και βελτίωση των πραγμάτων στο γενικό καλό, καθώς ένας νέος, θα φέρει καινοτομίες σε ένα απλό επάγγελμα.

Η ελπίδα είναι στα χέρια τους και υπάρχει καλύτερο αύριο για όσους το θέλουν πραγματικά, δεν θα περιαυτολογήσω με τις κλασικές φράσεις και παροιμίες, το μόνο που θα πω είναι πως οι νέοι πρέπει να παλέψουν γιατί τα έτοιμα έχουν τελειώσει και να κάνουμε νέα αρχή σαν γενιά!

 

|| Ο Βασίλης Σίμος, με τη μητέρα του, στην Βαρβάκειο αγορά, “επί το έργον”!

Επίσης, είναι αντιπρόεδρος του Σωματείου Ιχθυωπωλών Αττικής.  ||

 

|| …τέλος, στον ελεύθερο χρόνο του, ασχολείται με το modeling.

Από όλους εμάς, καλή επιτυχία, σε ό,τι κάνεις, Βασίλη! ||