Μάς ενημερώνει η ψυχολόγος Λοράνδου Α. Αριάδνη

 

πόσο ωραία είναι τα όνειρα, ξέρετε αυτά που μας δίνουν ώθηση να επισπεύσουμε και να πραγματοποιήσουμε τις σκέψεις μας. Μπορούμε να τα προστατεύουμε, να τα αλλάζουμε, να τα ενισχύουμε, δεν μας εγκαταλείπουν. Ακόμα κι αν δεν πραγματοποιηθούν, μάς προσφέρουν ύπαρξη, αναζωογόνηση από την ρουτίνα της καθημερινότητας, μας ταξιδεύουν και κάθε μια εμπειρία προστίθεται σε αυτά.

Ίσως κάποιες φορές τα όνειρα μας γίνονται ισχνά όταν δύσκολες καταστάσεις παρεμβαίνουν στη ζωή μας, όμως υπάρχουν και ζουν εκεί όπου τα τοποθετούσαμε από μικρά κιόλας παιδιά, στο μυαλό, στην καρδιά μας. Ίσως εμείς τα βάζουμε σε λήθαργο για να τα ξαναβρούμε όταν νιώσουμε πάλι καλά. Η επανένταξη μας στα όνειρα μαρτυρά την αναζήτηση μας για μια όμορφη πορεία.

Το δικό μας όνειρο είναι μια πραγματικότητα ίσως όχι άμεσα «αποδοτική» ως προς εμάς (το άμεσο δεν είναι πάντα καλά σχεδιασμένο), όμως είναι γεμάτο θέληση. Στόχος του, η κίνηση, η έρευνα και όχι η στασιμότητα. Ξεσήκωμα του εαυτού, επαγρύπνηση των όσων επιθυμούμε.

Δεν είμαστε μόνο ονειροπόλοι όπως λένε, ούτε βλέπουμε όνειρα μόνο όταν κοιμόμαστε, έχουμε όνειρα φτιαγμένα στο εδώ και στο τώρα, πραγματικά με ουσία και αυτά μας συντροφεύουν σε όλες τις όμορφες ή άσχημες στιγμές μας. Το δικό μας διάλλειμα δεν χτυπά την ώρα που θα ακουστεί το κουδούνι, αλλά την στιγμή που στη ζωή μας υπάρχουν λόγοι συνέχισης και ένας λόγος είναι τα όνειρα μας.

Αυτά για τα οποία απαλύναμε τον πόνο όταν κάτι μας ενοχλούσε ως παιδιά, αυτά για τα οποία ζούμε την κάθε όμοια στιγμή ως διαφορετική, αυτά για τα οποία φροντίζουμε καλύτερα τον εαυτό μας, αυτά για τα οποία θέλουμε να μάθουμε κάτι πέρα από αυτό που ήδη γνωρίζουμε, αυτά για τα οποία η κάθε μας προσπάθεια είναι πλήρης, αυτά για τα οποία ζούμε.

Τα όνειρα μας δεν εξατμίζονται, δεν εξουσιάζονται, δεν καταναλώνονται, δεν λογοκρίνονται αλλιώς παραμορφώνονται, απλώς μας οδηγούν σιωπηλά σε αυτά που θέλουμε.

Μια πηγή ιδέας ψάχνουμε και αυτή ριζώνει στα όνειρα μας, όχι κοιμούμενοι αλλά Ξύπνιοι.

 

Ευχαριστούμε την κ. Λοράνδου

Glyfada Metropolitans Logo

Διαβάστε ΕΔΩ όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για την καλή μας ψυχολογία