Θρίλερ: Αγνοείται πτήση της Egyptair με προορισμό το Κάιρο

Στο αεροσκάφος που είχε ξεκινήσει από το Παρίσι επέβαιναν 66 άτομα – Δέκα λεπτά πριν εξαφανιστεί το Airbus η τελευταία επικοινωνία του πιλότου με τον Πύργο Ελέγχου – Αιγύπτιοι αξιωματούχοι εκτιμούν ότι το αεροσκάφος έχει συντριβεί στη θάλασσα – Το Παρίσι δεν αποκλείει κανένα ενδεχόμενο – Δύο ελληνικά C-130 και μια φρεγάτα στις έρευνες

Ένα απίστευτο θρίλερ είναι σε εξέλιξη από το πρωί της Πέμπτης καθώς αεροπλάνο της Egyptair που πραγματοποιούσε πτήση από το Παρίσι προς το Κάιρο εξαφανίστηκε από τα ραντάρ λίγο μετά από την είσοδό του στον αιγυπτιακό εναέριο χώρο. Οι έρευνες για τον εντοπισμό του Airbus A320 εξελίσσονται στο θαλάσσιο χώρο νοτιοανατολικά της Καρπάθου με τη συμμετοχή και της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, η πτήση MS804 είχε ξεκινήσει από το αεροδρόμιο Charles De Gaulle του Παρισίου στις 23:09 με προορισμό το Κάιρο.

Στο Airbus A320 βρίσκονταν 56 επιβάτες και δεκαμελές πλήρωμα. Ανάμεσά τους βρίσκονταν ένα μικρό παιδί και δύο βρέφη

Η επαφή με την πτήση χάθηκε στις 02:45 τα ξημερώματα (ώρα Αιγύπτου) ενώ το αεροσκάφος βρισκόταν στα 37.000 πόδια. Το αεροπλάνο χάθηκε από τα ραντάρ ενώ είχε εισέλθει τουλάχιστον 10 μίλια εντός του εναέριου χώρου της Αιγύπτου.

Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ahram» της Αιγύπτου, ο πιλότος δεν έκανε κάποια κλήση έκτακτης ανάγκης, πριν την εξαφάνιση του αεροσκάφους. Η τελευταία επικοινωνία, είπε η πηγή, έγινε 10 λεπτά πριν η πτήση εξαφανιστεί από τα ραντάρ.

Σύμφωνα με αναρτήσεις τη EgyptAir στο Twitter, το σήμα του αεροσκάφους χάθηκε πάνω από την Ανατολική Μεσόγειο, αφού είχε διανύσει περίπου 16 χιλιόμετρα μέσα στον αιγυπτιακό εναέριο χώρο.

Αξιωματούχοι των υπηρεσιών Πολιτικής Αεροπορίας στην Αίγυπτο, εκτιμούν ότι το αεροσκάφος Α320 της EgyptAir που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ εντός του εθνικού εναέριου χώρου της Αιγύπτου, έχει συντριβεί στη θάλασσα, ωστόσο ακόμα δεν υπάρχουν πληροφορίες για τα αίτια του περιστατικού.

H πορεία της πτήσης σύμφωνα με το Flightradar.com

αεροσκάφος

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό του αεροσκάφους που αγνοείται ώρες τώρα. Την εκδοχή αυτή υποστήριξε μιλώντας στο Sky News και εκπρόσωπος της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας της Αιγύπτου.

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου συγκεντρώνει στοιχεία για την τεχνική κατάσταση του αεροσκάφους.

Η ανακοίνωση της εταιρείας

345D396800000578-3598117-image-a-10_1463627821181

Σύμφωνα με στέλεχος της EgyptAir που μίλησε στο CNN δεν υπήρξε κάποιο σήμα κινδύνου από το αεροσκάφος, το οποίο είχε κατασκευαστεί το 2003. Όπως είπε ο πιλότος είχε περισσότερες από 6.000 ώρες πτήσης, με τις 2.000 από αυτές να έχουν γίνει σε αεροσκάφος Airbus A320. Οσο για τον συγκυβερνήτη είχε 2.766 ώρες πτήσης. Όπως έγινε μάλιστα γνωστό αυτή η πτήση ήταν η πέμπτη που έκανε το αεροπλάνο μέσα στην ίδια μέρα.

Δύο ελληνικά C-130 στις έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους

Δύο ελληνικά C-130 συμμετέχουν στις έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους της EgyptAir τα ίχνη του οποίου χάθηκαν από τα ραντάρ τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Όπως ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ η έρευνα εξελίσσεται στη θαλάσσια περιοχή 130 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά Καρπάθου.

Από ελληνικής πλευράς μετέχει επίσης ένα αεροσκάφος εγκαίρου προειδοποιήσεως EMB-145

Από θαλάσσης συμμετέχει η φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς ενώ στην Κάρπαθο σε κατάσταση ετοιμότητας βρίσκεται ένα Super Puma ενώ στο νησί κατευθύνεται και άλλο ένα.

Όπως μεταδίδει το Sputnik, το αεροσκάφος λίγο πριν χαθεί είχε περάσει πάνω από την Ελλάδα.

source