Και επειδή η γαστρονομία είναι διεθνής και χωρίς “όρια”, σας την παρουσιάζουμε σε δύο γλώσσες: Ελληνικά και Αγγλικά!
|| Κατηγορία: Μεζέδες ||
Αυτή η συνταγή είναι δημιουργία των δευτεροετών σπουδαστών της Alpine Center της χρονιάς 2012-13. Ωραίος μεζές για ουζάκια!
- Χρόνο ετοιμασίας: 35-40 λεπτά
- Βαθμός δυσκολίας: εύκολο
Υλικά για 12 ρολάκια
- 6 φύλλα (ή περίπου200 γρ) κρούστας
- 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
- 1 κρόκο αυγού ανακατεμένο με 1 κουταλιά σούπας νερό
Για τη γέμιση:
- 100 γρ τυρί Φιλαδέλφειας
- 1 αυγό χτυπημένο
- 50 γρ τριμμένη παρμεζάνα
Για το πέστο ντιπ:
- 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο βασιλικό (τα φύλλα)
- 1 μικρή σκελίδα σκόρδο καθαρισμένο
- 3 κουταλιές σούπας κουκουνάρι
- 5 κουταλιές σούπας τυρί πεκορίνο
- ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
- Λίγο πιπέρι
Εκτέλεση
- Ετοιμάζετε την γέμιση. Ανακατεύετε το τυρί Φιλαδέλφειας με το αυγό και την παρμεζάνα. Χωρίζετε το μίγμα σε 12 μερίδες.
- Κόβετε τα 6 φύλλα στη μέση κατά φάρδος για να έχετε 12 φύλλα. Τα στοιβάζετε και τα σκεπάζετε με μια νωπή πετσέτα όσο δουλεύετε για να μην στεγνώσουν.
- Παίρνετε ένα-ένα φύλλο και τα αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο. Στρώνετε μια μερίδα της γέμισης κατά φάρδος του φύλλου και τυλίγετε το φύλλο σε ρολό διπλώνοντας τις άκρες προς τα μέσα. Συνεχίζετε την διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
- Τοποθετείτε τα ρολάκια χωρίς να ακουμπάνε μεταξύ τους σε λαδωμένο ταψί. Αλείφετε την επιφάνεια των ρολών με το κρόκο αυγού και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180⁰C για περίπου 12-15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
- Εν τω μεταξύ ετοιμάζετε το πέστο. Τοποθετείτε το βασιλικό, το σκόρδο, το κουκουνάρι, το πεκορίνο και το πιπέρι σε μπλέντερ και τα χτυπάτε μέχρι να λιώσουν. Προσθέτετε λίγο-λίγο το ελαιόλαδο μέχρι να γίνει ένα πηχτό μίγμα. Αν θέλετε προσθέτετε λίγο αλάτι. Το σερβίρετε σε βαθύ μπολ. Σερβίρετε τα ζεστά τυρορολάκια και τα συνοδεύετε με το πέστο.
Phyllo Cheese Rolls with Pesto Dip
A perfect meze for ouzo!
- Ready in 35-40 minutes
- Range of difficulty: Easy
Ingredients for 12 rolls
- 6 phyllo sheets (about 200 gr)
- 1/3 cup olive oil for brushing
- 1 egg yolk mixed with 1 tablespoon water for egg-wash
For the filling:
- 100 gr Philadelphia cream cheese
- 1 egg beaten
- 50 gr grated parmesan cheese
For the pesto dip:
- 1 tablespoon fresh basil leaves
- 1 small garlic clove, peeled
- 3 tablespoons pine nuts
- 5 tablespoons pecorino cheese
- ¼ cup olive oil
- A pinch of pepper
Preparation
- Mix cream cheese with egg and parmesan cheese. Divide into 12 equal portions.
- Cut the 6 sheets of phyllo in half to make 12 sheets and place on top of each other in a pile. Cover with a damp cloth while preparing the rolls to keep them from drying out.
- Take on sheet of phyllo at a time. Brush with oil and spread one portion of cheese filling along the narrow edge of the phyllo. Fold phyllo into a roll turning in edges halfway through the process. Repeat process with remaining ingredients.
- Place rolls so as not to touch each other in oiled pan. Brush tops with egg-wash and bake in preheated oven at 180⁰C for about 12-15 minutes until golden.
- Meanwhile prepare pesto dip. Place basil, garlic, pine nuts, pecorino and pepper in blender and blend until smooth. Slowly add olive oil and continue to blend until thick and creamy. Serve in a deep bowl.
- Serve hot cheese rolls and accompany with the pesto dip.
Ευχαριστούμε την Alpine Center για τη συνταγή. Και επειδή η γαστρονομία είναι διεθνής και χωρίς “όρια”, σας την παρουσιάζουμε σε δύο γλώσσες: Ελληνικά και Αγγλικά!