Το «ύστατο χαίρε» είπαν συγγενείς και φίλοι στον Κώστα Τσάκωνα

Πλήθος κόσμου, αλλά και πολλοί επώνυμοι, όπως ο Γιώργος Μαργαρίτης, η Βάσια Τριφύλλη, ο Ρένος Χαραλαμπίδης και ο Πάνος Μεταξόπουλος, συνόδευσαν τον αγαπημένο ηθοποιό στην τελευταία του κατοικία
Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο νεκροταφείο της Αργυρούπολης, προκειμένου να πει το «ύστατο χαίρε» στον Κώστα Τσάκωνα. Ανάμεσα σε εκείνους που συνόδευσαν τον πολυαγαπημένο κωμικό ηθοποιό ως την τελευταία του κατοικία είναι και πολλοί συνάδελφοί του από το χώρου του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης.

Γιώργος Μαργαρίτης, Βάσια Τριφύλλη, Ρένος Χαραλαμπίδης, Τάσος Κωστής και Πάνος Μεταξόπουλος, είναι μερικοί μόνο από όσους είπαν το «τελευταίο αντίο» στον αγαπημένο ηθοποιό.

Ο Κώστας Τσάκωνας έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης, βυθίζοντας στο πένθος φίλους και θαυμαστές του. Ο ηθοποιός που μεγάλωσε γενιές και γενιές με τα αστεία του έχασε τη μάχη για τη ζωή σε ηλικία 72 ετών, έπειτα από πολυετή αγώνα που έδινε με τον καρκίνο.

Ο Κώστας Τσάκωνας, γεννήθηκε στις 12 Οκτωβρίου 1943 στην Αθήνα. Φοίτησε στη «Δραματική Σχολή του Λαϊκού Πειραματικού Θεάτρου» του Λεωνίδα Τριβιζά και στη δραματική σχολή «Βεάκη».

Η πρώτη του εμφάνιση στον κινηματογράφο ήταν σε μια ταινία μικρού μήκους του Κώστα Ζυρίνη. Στη συνέχεια έπαιξε σε πολλούς πρωταγωνιστικούς ρόλους στον κινηματογράφο, το θέατρο αλλά και στην τηλεόραση. Χαρακτηριστικός ήταν ο ρόλος του στην ταινία του Θόδωρου Μαραγκού «Μάθε παιδί μου γράμματα».

Τσάκωνας

source