Εντατικοποιούνται και συστηματοποιούνται οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων, σε μια προσπάθεια να μην υπάρξει αναζωπύρωση της πανδημίας, εξαιτίας της χαλάρωσης πολιτών και επαγγελματιών, μετά την άρση του lockdown που ισχύει από το προηγούμενο Σάββατο.

 

Τις αμέσως επόμενες ημέρες, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θέτει σε εφαρμογή Επιχειρησιακό σχέδιο ελέγχων, για την τήρηση των μέτρων και την αποφυγή συνωστισμού, ώστε να μην επαναληφθούν οι… μετά-lockdown εικόνες των προηγούμενων ημερών.

Ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί σε περιοχές όπου έχουν καταγραφεί παραβατικά φαινόμενα από καταστήματα εστίασης αλλά και συγκεντρώσεις πολιτών σε πλατείες, όπως η Γλυφάδα, το Χαλάνδρι, το Παγκράτι, το Κολωνάκι και η περιοχή του Ψυρρή.

Ακόμη πιο αυστηροί οι έλεγχοι για μπαρ, καφέ και εστιατόρια τα οποία δεν τηρούν το ωράριο λειτουργίας, εξυπηρετούν καθήμενους σε εσωτερικούς χώρους, σερβίρουν όρθιους, ενώ δεν τηρούν αποστάσεις στα τραπέζια, με αποτέλεσμα στον συγχρωτισμό.

Οι καμπάνες κατά των παραβατών θα είναι μεγάλες. Εκτός από πρόστιμα προβλέπονται και λουκέτα.

 

Επιπλέον τα κλιμάκια της Αστυνομίας θα ελέγχουν αν οι πολίτες φορούν μάσκα σε εξωτερικούς χώρους και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όπως και στα καταστήματα εστίασης.

Η κυβέρνηση ξεκαθαρίζει πως δεν είναι στις προθέσεις της να προχωρήσει σε τοπικά lockdown όπου καταγραφεί έξαρση της πανδημίας, και, όπως έκανε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χτες (17.05.2021), προειδοποιεί ότι η πανδημία είναι ακόμη εδώ και απαιτείται συμμόρφωση και όχι χαλάρωση στα μέτρα προστασίας.

 

see more 

 

photo αρχείου