Γιάννης Κωνσταντάτος: “Ένα ακόμα βραβείο για τον Δήμο μας! Για την Δημοτική μας Βιβλιοθήκη.

 

 

Ο Δήμος μας βραβεύτηκε για τη συμμετοχή του στην πρωτοβουλία «Substainable Greece 2020» που διοργανώνεται από το QualityNet Foundation στην θεματική ενότητα: Πολιτισμός & Πολιτιστική Κληρονομιά για τη δράση «Η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης στον Ψηφιακό Κόσμο».

Ένα βραβείο αποτελεί την επιβράβευση μιας ομάδας που έχει δουλέψει με όραμα και μεράκι για να πραγματοποιήσει μια δράση. Το βραβείο αυτό δείχνει την ουσιαστική και αέναη προσπάθεια μας να εκσυγχρονιζόμαστε σε όλους τους τομείς. Η ψηφιοποίηση της Δημοτικής μας Βιβλιοθήκης μαρτυρά το πραγματικό ενδιαφέρον και τη βαρύτητα που δείχνει ο Δήμος μας στα εκπαιδευτικά δρώμενα.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης που ιδρύθηκε το 1976 με 500 τίτλους βιβλίων, σήμερα αριθμεί περίπου 35.000 τίτλους, οι οποίοι προέρχονται είτε από αγορά είτε από δωρεές των κατοίκων του Δήμου μας

Σήμερα έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε μια διαφορετική ‘μπουκιά’που ήρθε στην πόλη μας και σπίτι της είναι η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου μας. Πρόκειται για την bookitsa, την κουκουβάγια της γνώσης και ο Δήμαρχος μας κ. Γιάννης Κωνσταντάτος κάλεσε όλους να την γευτούν.

Η bookitsa είναι η νέα μασκώτ της δημοτικής βιβλιοθήκης που έχει τη μορφή κουκουβάγιας και φιλοτεχνήθηκε από τον εικαστικό Χαράλαμπο Xολετσίδη (υπάλληλο του Δήμου μας).

Στόχος μας είναι να φέρουμε τα παιδιά (αλλά και όλη την οικογένεια) πιο κοντά στη βιβλιοθήκη και να αναπτύξουν μια σχέση αγάπης με τα βιβλία και τη γνώση.”