Μάς ενημερώνει η chef Μαίρη Παναγάκου, με εύκολες, νόστιμες και οικονομικές συνταγές, που θα αναδείξουν την αγάπη και το μεράκι σας για τους δικούς σας ανθρώπους.

 

Υλικά για 25 μπισκότα

1 φλ τσ βούτυρο ανάλατο
1 1/2 φλ τσ ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
1 αυγό
1/4 φλ τσ γάλα εβαπορέ
1/2 φλ τσ κακάο
2-2 1/2 φλ τσ αλεύρι γ.ο.χ.
150 γρ λευκή και 150 γρ σκούρα σοκολάτα κουβερτούρα, λιωμένες σε μπεν μαρί με 1 κ σ καλαμποκέλαιο, η κάθε μια.

Τρόπος παρασκευής

1.    Χτυπήστε το βούτυρο με την άχνη και τη βανίλια, να αφρατέψει. Ρίξτε το αυγό και το γάλα και χτυπήστε τα να ενωθούν. Εφαρμόστε το γάντζο ζυμώματος στο μίξερ. Ρίξτε το αλεύρι
και το κακάο σε δόσεις, συνεχίζοντας το χτύπημα ώσπου να σχηματιστεί μια ζύμη μαλακιά και εύπλαστη, που να μη κολλάει στα τοιχώματα του μίξερ. Αν χρειαστεί προσθέστε λίγο ακόμη αλεύρι.
2.    Πλάστε τη ζύμη σε μπάλα. Κόψτε κομμάτια και ανοίξτε τα με τον πλάστη σε φύλλο με πάχος 5 χιλ. Κόψτε με τη ζύμη, μικρές και μεγάλες καρδιές. Αραδιάστε τες σε αβουτύρωτο ταψί και ψήστε τα μπισκότα σε φούρνο με αντιστάσεις στους 185ο, για 15′-20′ ανάλογα με το μέγεθος τους.
3.    Βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν σε σχάρα. Λιώστε τη λευκή και τη σκούρα σοκολάτα ξεχωριστά. Βουτήξτε τις καρδιές ως τη μέση στη λευκή ή σκούρα λιωμένη σοκολάτα.
4.    Αραδιάστε τες σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και αφήστε τες να σταθούν αρκετές ώρες, ώσπου να στερεοποιηθεί η σοκολάτα.

 

 

 

GLYFADA METROPOLITANSΕυχαριστούμε την κ. Παναγάκου για τις πληροφορίες.

Η Μαίρη Παναγάκου ασχολείται με τον τουρισμό και την εστίαση από το 1981 και έχει δημιουργήσει την δική της ολοκληρωμένη ξενοδοχειακή μονάδα στον υπέροχο Κότρωνα της Μάνης.


Μ.Π.: Η αγάπη μου για την λαϊκή παράδοση, την παραδοσιακή μαγειρική και τα βοτάνια, με βοήθησαν να συλλέξω τον πλούτο της Ελληνικής παράδοσης που χάνεται και με μεράκι να την καταγράψω και να την παραδώσω στις επόμενες γενηές, πιστεύοντας ότι “είμαστε υποχρεωμένοι όπως τα πήραμε από τους προγόνους μας να τα παραδώσουμε στους απογόνους μας”, έτσι ώστε οι Ελληνικές ρίζες μας να μην έχουν τον φόβο να ξερριζωθούν από τον ανεμοστρόβιλο της παγκοσμιοποίησης.

 

Για περισσότερες συνταγές, κάντε click στο παρακάτω λευκό «κουμπί»:

Gastronomy! Τhe study of the relationship between food and culture

follow us on twitter