Μοναδικές εικόνες από την υπέροχη, χιονισμένη Γλυφάδα μας
Ντυμένη στα λευκά ξύπνησε η Γλυφάδα μας, χιονισμένη από το βουνό μέχρι τη θάλασσα! Οι φωτογραφίες από το οδοιπορικό στην πόλη μας απεικονίζουν μια ομορφιά απαράμιλλη. Χειμερινοί κολυμβητές έκαναν βουτιές, ενώ ο χιονάνθρωπος της παραλίας έκλεψε την παράσταση ! Χιονισμένη και οι στίχοι των ποιητών στη Λαμπράκη, όπως και όλη η πόλη απ΄άκρη σ΄άκρη!
Ο Δήμος Γλυφάδας με προσωπική φροντίδα και καθοδήγηση του Δημάρχου Γιώργου Παπανικολάου καταβάλλει υπερπροσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων που έχει προκαλέσει η «Μήδεια». Από χθες οχήματα του Δήμου ρίχνουν αλάτι στους δρόμους, ενώ από νωρίς σήμερα το πρωί οι υπηρεσίες ανταποκρίνονται σε κλήσεις πολιτών για πτώση δένδρων και κλαδιών λόγω του βάρους του χιονιού και σπεύδουν για άμεση αποκατάσταση. Μηχανήματα έργου (φορτωτές) ανοίγουν τους δρόμους σε Άνω Γλυφάδα, Τερψιθέα και Αιξωνή, φορτωτής του Δήμου απεγκλώβισε το μεσημέρι λεωφορείο στην οδό ΄Ηβης, ενώ σε έκτακτα περιστατικά μοιράστηκε αλάτι σε επιχειρήσεις και πολίτες που μένουν σε κατηφορικούς δρόμους. Μαζί με τον Δήμαρχο, οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι Δημήτρης Ακρίβος, Γιάννης Σκαλτσάς, Σπύρος Δήμου, Δημήτρης Αγγελάτος, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Άννυ Καυκά, η Πολιτική Προστασία (Ο.ΑΝ.Ε.ΑΝ) του Δήμου Γλυφάδας με όλο το δυναμικό της, καθώς και οι εργαζόμενοι στις τεχνικές υπηρεσίες και την καθαριότητα βρίσκονται στους δρόμους νυχθημερόν με συνεχόμενες βάρδιες και παρεμβαίνουν σε ο,τιδήποτε προκύπτει. Οι διακοπές ρεύματος ανήκουν στο πεδίο ευθύνης της ΔΕΔΔΗΕ, με την οποία ο Δήμος Γλυφάδας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία για την ταχύτερη αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων παρουσιάζονται.
«Η Γλυφάδα στα λευκά: Ο χιονιάς έφτασε και στην πόλη μας και είμαστε από τα χαράματα σε πλήρη εγρήγορση. Ανοίγουμε τους δρόμους όπου υπάρχει πρόβλημα, απομακρύνουμε δέντρα και μεγάλα κλαδιά που λόγω του βάρους του χιονιού υποχώρησαν, ρίχνουμε αλάτι όπου απαιτείται και κάνουμε κάθε άλλη παρέμβαση που είναι αναγκαία. Όλες οι δυνάμεις του Δήμου είναι και παραμένουν στους δρόμους, για να διασφαλίσουμε την ομαλή λειτουργία της Γλυφάδας μας μέσα στον χιονιά», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου. Και προσθέτει: «Υπενθυμίζουμε ότι σε 24ωρη βάση λειτουργεί η γραμμή 15464 του Δήμου μας για να καλείτε για οποιοδήποτε πρόβλημα σχετικά με την κακοκαιρία. Ήδη δεχόμαστε δεκάδες κλήσεις από το πρωί και ανταποκρινόμαστε το συντομότερο δυνατό. Επίσης παραμένει ανοιχτό όλο το 24ωρο το Διασχολικό Κέντρο, ένας μεγάλος και διαρκώς θερμαινόμενος χώρο, για να φιλοξενούμε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, με ασφάλεια σε σχέση με τον κορονοϊό. Μέχρι στιγμής οι ζημιές από την κακοκαιρία έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο δυνατό. Το βράδυ θα ρίξουμε και πάλι τόνους αλάτι και με ειδικά μηχανήματα θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να είναι ασφαλείς κατά το δυνατό οι δρόμοι από τον παγετό και για να αποφύγουμε την ολισθηρότητα λόγω του πάγου.
Με τη βοήθεια και τη συνεργασία όλων θα το ξεπεράσουμε και αυτό». Απολαύστε την υπέροχη Γλυφάδα μας, μέσα από τον φακό της κάμερας και από το drone του

Zisimos Zizos Photography

 

Απολαυστικές υπέροχες φωτογραφίες από την χιονισμένη Γλυφάδα μας:

 

χιονισμένη Γλυφαδα

 

χιονισμένη Γλυφάδα

 

χιονισμένη Γλυφάδα

 

χιονισμένη Γλυφάδα

 

χιονισμένη Γλυφάδα