Σε κλίμα βαθιάς οδύνης και υπό την επήρεια ακόμη του σοκ που προκάλεσε ο χαμός τους, συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι είπαν σήμερα το τελευταίο αντίο στους δυο λοχίες που χθες, έχασαν με τόσο τραγικό τρόπο τη ζωή τους, στο πεδίο βολής Γλαφυρών, στη διάρκεια άσκησης βαρέων όπλων, όταν έσκασε πυροσωλήνας όλμου. Μαζί τους έχασε τη ζωή του και ένας 19χρονος δεκανέας από την Αχαΐα.
Η νεκρώσιμος ακολουθία σε κλίμα βουβού πόνου τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, καθώς οι δυο εκλιπόντες διέμεναν στον Βόλο. Πρόκειται για τους επαγγελματίες οπλίτες, λοχία Αναστάσιο Μεζάλα, 34 χρονών, κάτοικο Βόλου, με καταγωγή από την Αθήνα, παντρεμένο και πατέρα ενός βρέφους 9 μηνών και τον λοχία Γεώργιο Ορφανίδη, 33χρονών, κάτοικο Βόλου, με καταγωγή από τις Σέρρες, παντρεμένο και πατέρα δύο παιδιών 4,5 και 2,5 χρονών.
Στρατιωτικές τιμές αποδόθηκαν από άγημα Πεζοναυτών, ενώ παραβρέθηκε και ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Χρ. Μανωλάς καθώς και εκπρόσωποι κομμάτων αλλά και των τοπικών αρχών.
Όταν τα δύο φέρετρα σκεπασμένα με την γαλανόλευκη βγήκαν από την εκκλησία οι παρευρισκόμενοι ξέσπασαν σε δυνατά χειροκροτήματα, αποτίοντας έτσι τον ύστατο φόρο τιμής στους αδικοχαμένους νέους.
Με στρατιωτικές τιμές οι κηδείες των τριών στρατιωτών
Η τελευταία πράξη του δράματος εξελίσσεται στο Βόλο και στον Μητροπολιτικό Ι.Ν. Αγίου Νικολάου για τις οικογένειες των δύο αδικοχαμένων λοχιών – επαγγελματιών οπλιτών του Ελληνικού Στρατού, Ορφανίδη Γεώργιου και Μεζάλα Αναστάσιου, οι οποίοι “έπεσαν” το μεσημέρι της Τρίτης στο πεδίο βολής των Γλαφυρών Μαγνησίας, μαζί με τον 19χρονο έφεδρο οπλίτη θητείας Ανδρικόπουλο Φώτιο, ο οποίος κηδεύεται στην ιδιαίτερη πατρίδα του, Πετρωτά Αχαΐας.
«Συντριπτικά τραύματα» έφεραν οι τρεις άντρες που έχασαν τη ζωή τους το μεσημέρι της Τρίτης κατά τη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης στις Γλαφυρές του Βόλου, ενώ, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, «σκοτώθηκαν ακαριαία και ήταν αδύνατο να επιβιώσουν».

Ο 19χρονος Φώτης Ανδρικόπουλος

Ο 33χρονος Γιώργος Ορφανίδης

Ο 34χρονος Τάσος Μετζάλας




