Ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.) συμμετέχει  και φέτος στην 20η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών, η οποία θεσμοθετήθηκε από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με σκοπό την διάδοση του Εθελοντικού Κινήματος  και την ενδυνάμωση του θεσμού της εθελοντικής αιμοδοσίας.
Η Φλόγα της Αγάπης, θα αφιχθεί την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022 στις 17:30μμ. στην Πλατεία Βάρναλη στην  Αργυρούπολη.
Ακολούθως η φλόγα θα μεταφερθεί από λαμπαδηδρόμους μέσω του ποδηλατοδρόμου  και μέσω δύο σημείων εκκίνησης στην πλατεία Βάρναλη, που αποτελεί το σημείο τερματισμού  όπου και  θα ολοκληρωθεί η τελετή αφής της Φλόγας της Αγάπης  στον Δήμο Ελληνικού- Αργυρούπολης.
Τα σημεία  εκκίνησης είναι δυο:
  • η πλατεία στην διασταύρωση Μαρίνου Γερουλάνου & Λ. Βουλιαγμένης (σήμα Ολυμπιακής ) στην Αργυρούπολη,  προς πλατεία Βάρναλη
  • η πλατεία Μεσολογγίου,  στην Οδό Αβέρωφ, τέρμα Μαρίνου Γερουλάνου προς πλατεία Βάρναλη.
Για την ανάγκη διασφάλισης της καλής τέλεσης του αγώνα στον δήμο μας έχει αποφασισθεί η σταδιακή και προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας για την διέλευση των δρομέων από τους δρόμους που θα διεξαχθεί ο αγώνας.
Υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας θα φροντίσουν για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα και η  εθελοντική ομάδα του δήμου για την ασφαλή διέλευση των δρομέων στις οδούς που θα περάσει η φλόγα. Θα τηρηθούν όλα τα ισχύοντα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας και την αποφυγή διάδοσης του covid-19.
Στον αγώνα θα συμμετέχουν αθλητές των αθλητικών συλλόγων του δήμου.
Καλείσθε όλοι στην  υποδοχή της φλόγας της Αγάπης  και στη γιορτή στήριξης της εθελοντικής αιμοδοσίας.
Η συμμετοχή είναι ελεύθερη.
 Για πληροφορίες στο τηλ: 213 2026 090