Απόφαση σοκ. Ο ‘Οσκαρ Πιστόριους καταδικάστηκε σε φυλάκιση έξι ετών για τον φόνο της φίλης τους Ρίβα Στέενκαμπ.

Ο παραολυμπιονίκης ψύχραιμος, σχεδόν δίχως συναίσθημα στο βλέμμα του άκουσε την ποινή του

Ο 29χρονος Νοτιοαφρικανός παραολυμπιονίκης, πρωτόδικα κρίθηκε ένοχος για «ανθρωποκτονία εξ αμελείας» της νεαρής κοπέλας τη νύχτα του Αγίου Βαλεντίνου του 2013, και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών.

Μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου προκλήθηκε μαζική αντίδραση για την απόφαση του Όσκαρ Πιστόριους  με μηνύματα που εκφράζουν την οργή για την μειωμένη ποινή.

Πώς έγιναν όλα

Τα στοιχεία για τη δολοφονία της Ρίβα Στέενακμπ ήταν ανατριχιαστικά. Οι ιατροδικαστές Κάλβιν και Τόμας Μολέτ (είναι αδέρφια) που εξέτασαν το πτώμα της άτυχης κοπέλας ισχυρίζονταν ότι ο Οσκαρ Πιστόριους πριν την πυροβολήσει στο κεφάλι την είχε χτυπήσει με ρόπαλο του κρίκετ, γεγονός που δείχνει ότι ο κατηγορούμενος είχε πρόθεση.

Ο 29χρονος παραολυμπιονίκης Οσκαρ Πιστόριους κατά τη διάρκεια της δίκης του είχε ισχυριστεί ότι κατά λάθος σκότωσε την κοπέλα του και ότι με το ρόπαλο του κρίκετ χτύπησε μόνο την πόρτα του μπάνιου.

Ο Πιστόριους πυροβόλησε την 29χρονη Στέενακμπ τέσσερις φορές πριν από τρία χρόνια. Ισχυρίστηκε ότι την πέρασε για κλέφτη που μπήκε σπίτι του να τον ληστέψει. Οι δικαστές απέρριψαν τον ισχυρισμό τους και τον έκριναν ένοχο θέτοντάς σε κατ’ οίκον περιορισμό ενώ στις 13 Ιουνίου θα βγει η απόφασή τους.

source: protothema.gr