Θεατρική παράσταση “Ξανθίππη – Η γυναίκα του Σωκράτη”

Ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης και η Πολιτιστική Επιτροπή σας προσκαλούν στην εκδήλωση αφιέρωμα στον Λυκούργο Καλλέργη στο Πολιτιστικό – Συνεδριακό Κέντρο “Μίκης Θεοδωράκης” Κύπρου 68 (πλ. Δημαρχείου)την Κυριακή 25/9/2016 ώρα 19:30 με ελεύθερη είσοδο στην Θεατρική παράσταση ” Ξανθίππη – Η γυναίκα του Σωκράτη” που ερμηνεύει η Τζένη Κολλάρου – Καλλέργη.

Η περίφημη Ξανθίππη με σαρκαστικό χιούμορ και βιτριολικά σχόλια μιλάει για πρώτη φορά έξω από τα δόντια για τα καθημερινά και άγνωστα του μεγάλου φιλοσόφου που υμνήθηκε και λατρεύτηκε όσο λίγοι. Διηγείται τη ζωή της μαζί του και σχολιάζει όχι μόνο την εξωτερική του εμφάνιση, αλλά και τις καθημερινές συνήθειες και ιδιοτροπίες του.

Ωστόσο, αυτός ο ιδιαίτερος μονόλογος αποκαλύπτει και την μεγάλη αγάπη της Ξανθίππης προς τον Σωκράτη:

Η αγωνιώδης δίκη, η συγκλονιστική απολογία, η τραγική κατάληξη έως το κώνειο, μα πάνω απ’ όλα, η τελευταία συνάντηση των δυο συντρόφων στο κελί του μελλοθανάτου, παρουσιάζονται με τρυφερότητα για τις ανθρώπινες στιγμές του διασημότερου αρχαίου Έλληνα φιλοσόφου.

ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ - ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

Η παράσταση, η οποία είναι αφιερωμένη στη μνήμη του μεγάλου ηθοποιού Λυκούργου Καλλέργη, περιλαμβάνει σπάνια πλάνα του σπουδαίου ηθοποιού στορόλο του Σωκράτη, όπως κινηματογραφήθηκαν για το «έτος Σωκράτη».

ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ