Με την επιδημία του κορονοιού να βρίσκεται σε εξέλιξη στην χώρα μας και με εμφανή τάση αύξησης των κρουσμάτων καθημερινά, τώρα όσο ποτέ, είναι μεγάλη η ανάγκη προσφοράς αίματος για την αντιμετώπιση των νοσούντων καθώς και των υπολοίπων ευπαθών ομάδων πληθυσμού (από μεσογειακή αναιμία, ογκολογικοί ασθενείς, έκτακτα χειρουργεία κ.α).

Η ιατρική κοινότητα τονίζει πως δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας και πως όλοι, μπορούμε να ενισχύσουμε τα αποθέματα των τραπεζών αίματος της χώρας, αρκεί να τηρούνται τα συνιστώμενα μέτρα προστασίας και υγιεινής. Ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης δεν θα μπορούσε να μην στηρίξει την εθνική προσπάθεια που γίνεται από όλους τους συλλόγους στην χώρα μας.

Συμμετέχοντας ενεργά στην προσπάθεια αυτή, οργανώνεται την

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020 από 9:30 έως 13:30μμ

 

έκτακτη αιμοδοσία στον χώρο του Α Κ.Α.Π.Η. (Αλεξιουπόλεως 27, Αργυρούπολη) σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας.

ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΟΔΗΓΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΔΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ Η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ 

 ΤΗΛ. ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ: 210-9961973 & 2132026090

Απαραίτητη η γνώση του ΑΜΚΑ.

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΜΕ ΚΩΔΙΚΟ: Β1

Συστήνεται ψυχραιμία και στήριξη όλων των έκτακτων αιμοδοσιών αφού μπορεί να βοηθηθούν έτσι τα αυξανόμενα μέρα με την ημέρα νοσούντα περιστατικά στη χώρα.Με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης του ο δήμος έχει προβλέψει ειδικό χώρο αναμονής για τους αιμοδότες για την προστασίας τους πριν και μετά την αιμοδοσία. Καλούμε όλους τους κατοίκους του δήμου, εργαζόμενους καθώς και φορείς και συλλόγους που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή, που έχει σκοπό να βοηθήσει τον συνάνθρωπο και να ενισχύσει τους κεντρικούς σταθμούς αιμοδοσίας των νοσοκομείων με το απαραίτητο απόθεμα σε αίμα, τηρώντας αυστηρά το σχετικό πρωτόκολλο και όλους τους κανόνες υγιεινής.

 

Δίνουμε Αίμα – Γινόμαστε ένα για τον συνάνθρωπο

Βγαίνουμε από το σπίτι για έναν καλό σκοπό.