Φινάλε της θεατρικής παράστασης «Το όνομά μου Ελευθερία» που βασίζεται στο δραματικό ειδύλλιο του Σπυρίδωνος Περεσιάδη , «Εσμέ», σε διασκευή του ηθοποιού και σκηνοθέτη Στέλιος Καλαθάς -Stelios Kalathas[Offical Page]
Σε πρωταγωνιστικό ρόλο ο τοπικός Σύμβουλος Ελληνικού o ‘Periklis Papadimitriou ο οποίος βραβεύτηκε για την ερμηνεία του στο ρόλο του “Μπίρκου”
Ο Μπίρκος, είναι ίσως ο μόνος χαρακτήρας του έργου, ο οποίος είναι ο εκπρόσωπος των κατώτερων λαικών στρωμάτων (βοσκός). Με μόνο του όπλο την πονηριά προσπαθεί να επιβιώσει σε μια πολύ δύσκολη συνθήκη – παραμονές της Επανάστασης – αλλά και να κερδίσει τον έρωτα της καλής του. Πολλοί θα τον χαρακτήριζαν έξυπνο, κουτοπόνηρο, συμφεροντολόγο, αγνό, αφελή, πατριώτη, αγαθό και πολλά άλλα. Είναι όλα αυτά μαζί αλλά τίποτα μόνο του.Είναι ο χαρακτηριστικός τύπος του απλού, φτωχού, δαιμόνιου Έλληνα (με όλα του τα ελαττώματα και προτερήματα) που πριν 200 χρόνια άφησε την φλογέρα και έπιασε τα άρματα για να είμαστε σήμερα εμείς Ελεύθεροι… Δόξα και Τιμή, λοιπόν σε όλους εκείνους τους άγνωστους Μπίρκους που μας κάναν αυτό που είμαστε σήμερα…
Ο Δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος τόνισε πως είναι περήφανος που ο δήμος μας σε δύσκολες εποχές πραγματοποίησε μια ιδιαίτερη παραγωγή, την θεατρική παράσταση «Το όνομά μου Ελευθερία» τιμώντας τους ήρωες της εθνικής μας παλιγγενεσίας!
Με ιδιαίτερη συγκίνηση ο σκηνοθέτης Στέλιος Καλαθάς -Stelios Kalathas[Offical Page] ευχαρίστησε τον δήμαρχο για την στήριξη που παρείχε σε όλη την ομάδα των συντελεστών για την πραγματοποίηση αυτής της μοναδικής παράστασης που ταξίδεψε σε πολλά μέρη της Ελλάδας!