Ο πρόεδρος της ΝΔ επισκεφθηκε τη Γλυφάδα και τον ιερό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης όπου πριν 66 χρόνια παντρεύτηκαν οι γονείς του. Στις δηλώσεις του αναφέρθηκε στην αυριανή ομιλία του στο Περιστέρι και επανέλαβε ότι θέλει να ενώσει όχι να διχάσει τους Έλληνες.

Τη Γλυφάδα επισκέφθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο των προεκλογικών επισκέψεων του σε γειτονιές της Αθήνας.

Τον κ. Μητσοτάκη υποδέχθηκαν ο Μητροπολίτης Γλυφάδας, Βούλας, Βάρης, Βουλιαγμένης και Ελληνικού.Αντώνιος και ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου και τον συνόδευσαν ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, ο αναπληρωτης γραμματέας Προγράμματος και πρώην αντιδήμαρχος Γλυφάδας Αιμίλιος Βουγιουκλάκης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας και το σύνολο των υποψηφίων βουλευτών του Νοτίου Τομέα.

Καθώς σήμερα είναι των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, ο πρόεδρος της ΝΔ προσκύνησε το λείψανο της Αγίας Ελένης στην Μητρόπολη Γλυφάδας, Βούλας, Βάρης, Βουλιαγμένης και Ελληνικού.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του περπάτησε στην οδό Μεταξά που είναι το εμπορικό κέντρο της περιοχής, επισκέφθηκε τα καταστήματα συνομίλησε με πολίτες και κατέληξε σε κεντρική καφετέρια της πόλης όπου ήπιε καφέ με νέους και νέες.

«Ευθύνη μου είναι να ενώσω τον ελληνικό λαό, όχι να τον διχάσω. Διότι το δίλημμα δεν είναι “ή εμείς ή αυτοί” αλλά “αν θα πάει η χώρα επιτέλους μπροστά ή αν θα μείνει πίσω”», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Υποδεχόμαστε ανθρώπους που δεν μας ψήφισαν ποτέ στο παρελθόν, αλλά τώρα συμπορεύονται μαζί μας σε αυτή τη μεγάλη μάχη. Γιατί καταλαβαίνουν ότι η νίκη της Νέας Δημοκρατίας θα είναι μια νίκη της Ελλάδος. Μια νίκη όλων των Ελλήνων», πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, που τόνισε ότι «δεν είναι ώρα των ίσων αποστάσεων».

Μιλώντας σε πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί για να τον ακούσουν, είπε: «Ευχαριστώ πάρα πολύ, φίλες και φίλοι, γι’ αυτή την πάρα πολύ θερμή υποδοχή, εδώ στη Γλυφάδα. Δεν θα πω ότι είναι σαν το σπίτι μου, διότι είναι το σπίτι μου. Σας ευχαριστώ από καρδιάς. Χρόνια πολλά σε όλες τις εορτάζουσες και σε όλους τους εορτάζοντες, γιορτάζει και ο γιός μου σήμερα. Είναι μια σπουδαία, μια σημαντική ημέρα σήμερα. Πέρασα και άναψα ένα κεράκι στην εκκλησία στην οποία παντρεύτηκαν οι γονείς μου το 1953. Έχω την τιμή αυτή τη στιγμή να είμαι Πρόεδρος της μεγάλης μας Παράταξης, δεν ξεχνώ όμως ότι είμαι και θα παραμείνω βουλευτής Β’ Αθηνών. Με έχετε τιμήσει πολλές φορές με την εμπιστοσύνη σας. Σας ευχαριστώ γι’ αυτό και τώρα σας ζητώ μέχρι την Κυριακή να κάνουμε όλες και όλοι μαζί τον τελευταίο μεγάλο αγώνα. Να στείλουμε το μήνυμα της μεγάλης πολιτικής αλλαγής το βράδυ της 26ης Μαΐου. Το βλέπετε ότι έχουμε το ρεύμα με το μέρος μας. Δεν χρειαζόμαστε καμία δημοσκόπηση για να διαβάσουμε τι συμβαίνει σήμερα στην ελληνική κοινωνία. Μια κοινωνία κουρασμένη, απογοητευμένη, θυμωμένη με αυτούς που μας κυβερνούν. Ψάχνει για ελπίδα, ψάχνει για στήριγμα. Θα το βρει στη μεγάλη μας Παράταξη, θα το βρει στη Νέα Δημοκρατία. Γιατί μόνο εμείς, φίλες και φίλοι, είμαστε η Παράταξη που μπορούμε να εγγυηθούμε τρία απλά πράγματα: Χαμηλότερους φόρους για κάθε Ελληνίδα και για κάθε Έλληνα. Πολλές νέες επενδύσεις, πολλές καλές νέες δουλειές -κυρίως για τα νέα παιδιά- που αναγκάζονται να φύγουν στο εξωτερικό. Και βέβαια ασφάλεια για κάθε Ελληνίδα για κάθε Έλληνα. Τελειώνουν οι πρακτικές της ανοχής στην παρανομία, στους κουκουλοφόρους που έχουν καταλάβει τα Πανεπιστήμια. Το πανεπιστημιακό άσυλο καταργείται -δεν αλλάζει, καταργείται- την επομένη της εκλογικής μας νίκης. Και ξαναπαίρνουμε στα χέρια μας τον έλεγχο της ζωής μας».

Αφού ευχαρίστησε τα τοπικά στελέχη και μέλη της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Μητσοτάκης συμπλήρωσε: «Δεν είναι ώρα για ίσες αποστάσεις Όταν το δίλημμα είναι τόσο ξεκάθαρο “μπροστά ή πίσω”, “αλήθεια ή ψέμα”, “πρόοδος ή συντήρηση” -διότι αυτό που ζούμε σήμερα είναι η πραγματική συντήρηση και η πραγματική οπισθοχώρηση- όταν το δίλημμα είναι, από τη μια το “ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν” και από την άλλη το “προχωράμε μαζί με όλους τους Έλληνες”, -αφού η ευθύνη μου είναι να ενώσω τον ελληνικό λαό, όχι να τον διχάσω, και να πορευθούμε όλοι μαζί την επόμενη μέρα- τότε τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Στηρίζουμε τη Νέα Δημοκρατία ως τη μόνη δύναμη πραγματικής αλλαγής στον τόπο. Το κάνουμε πράξη στην κάλπη, σε όλες τις κάλπες».

 

see more