Με τη συμμετοχή 585 μαθητών Α΄και Β΄Λυκείου πραγματοποιήθηκε το Τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού, που προσφέρει δωρεάν για τρίτη χρονιά ο Δήμος Γλυφάδας.
Φέτος υπήρχαν δύο ιδιαιτερότητες: Η πρώτη, ότι συμπεριελάμβανε και μαθητές Β΄Λυκείου, διότι λόγω πανδημίας δεν έγινε πέρσι, η δεύτερη, ότι διεξήχθη διαδικτυακά.
Οι μαθητές κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτηματολόγιο πολλαπλών επιλογών, του οποίου τα αποτελέσματα τους παρείχαν πολύτιμες πληροφορίες ως προς:
1. Τις ικανότητές τους στους διάφορους γνωστικούς τομείς
2. Τα ενδιαφέροντά τους
3. Τη δομή της επαγγελματικής προσωπικότητάς τους
4. Την αυτοεκτίμησή τους
5. Την ικανότητα στοχοθεσίας τους και το ποσοστό κατά το οποίο επηρεάζονται από εξωτερικούς παράγοντες
6. Τα επαγγέλματα και τις ειδικότητες που τους ταιριάζουν και τις αντίστοιχες πανεπιστημιακές σχολές
Στη συνέχεια, τους απεστάλη εξατομικευμένη αναφορά των αποτελεσμάτων τους και παρακολούθησαν μαζί με τους γονείς τους μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας παρουσίαση, με στόχο την πληρέστερη κατανόηση και αξιοποίηση των αποτελεσμάτων αυτών στη διαδικασία λήψης των αποφάσεών τους. Το Τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού έγινε σε συνεργασία με την εταιρεία Computer Academy και το Κέντρο μαθησιακής ανάπτυξης και επαγγελματικού προσανατολισμού Atout edu&pro και θεωρείται από τα κορυφαία της αγοράς. Η σημασία του είναι καθοριστική για τη ζωή κάθε ανθρώπου, ο οποίος σε αυτή την ευαίσθητη ηλικία καλείται να λάβει αποφάσεις για το επαγγελματικό του μέλλον.
«Πρώτη μας σκέψη είναι πάντα τα παιδιά μας. Θέλουμε συνεχώς να είμαστε δίπλα τους και να τα στηρίζουμε με κάθε τρόπο. Ο Δήμος Γλυφάδας δεν θα μπορούσε να μην είναι παρών στις στιγμές αυτές, που οι νέοι της πόλης μας αποφασίζουν για το μέλλον τους. Ξέρουμε ότι συχνά είναι μια δύσκολη απόφαση. Από την πλευρά μας προσπαθούμε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε τα παιδιά μας. Τους παρέχουμε μία υψηλού επιπέδου υπηρεσία επαγγελματικού προσανατολισμού, μέσα από ένα επιστημονικά αξιόπιστο και έγκυρο ψυχομετρικό εργαλείο, προϊόν πολύχρονων ερευνών, που θα διευκολύνει σημαντικά τις επιλογές τους ώστε να τους ανοίξει το δρόμο σε μια επιτυχημένη σταδιοδρομία στην τόσο απαιτητική σήμερα αγορά εργασίας», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.
«Ο Δήμος Γλυφάδας ξεπερνώντας τα σημαντικά εμπόδια της υγειονομικής κρίσης απέδειξε για ακόμη μία φορά πως βρίσκεται δίπλα στη νέα γενιά στηρίζοντάς την στο επόμενο σημαντικό της βήμα. Άλλωστε, η νεολαία μας αποτελεί προτεραιότητα του Δημάρχου μας και της Δημοτικής μας Αρχή, που αποδεικνύεται από τις δράσεις οι οποίες έχουν μεγάλη απήχηση στα παιδιά μας», επισημαίνει ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Περικλής Δορκοφίκης.
«Είναι μία πολύ σημαντική προσφορά του Δήμου Γλυφάδας στους μαθητές της πόλης μας, που τους δίνει δωρεάν την ευκαιρία όλοι ανεξαιρέτως να κάνουν χρήση αυτού του σπουδαίου εργαλείου για το μέλλον τους», αναφέρει η Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Γλυφάδας Μαρία Καράμπελα – Καραβουσάλη.