7ο Γυμνάσιο Γλυφάδας:

Το σχολείο του μέλλοντος είναι εδώ, πρότυπο, οικολογικό !

Σαράντα χρόνια ήταν όνειρο. Τώρα γίνεται πραγματικότητα. Το 7ο Γυμνάσιο Γλυφάδας, που δικαίως προβλημάτιζε και στενοχωρούσε εκατοντάδες οικογένειες της πόλης μας, που αποτελούσε θέμα συζήτησης επί πολλά χρόνια στην τοπική κοινωνία, γίνεται ένα σχολείο – υπερπαραγωγή που όμοιό του δεν υπάρχει σε ολόκληρη την Αττική!

«Το σχολείο του μέλλοντος βρίσκεται εδώ και είναι – προσεχώς – το 7ο Γυμνάσιο Γλυφάδας: Ένα πρότυπο, οικολογικό σχολείο για τα παιδιά μας», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.

Και προσθέτει: «Τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες το 7ο Γυμνάσιο στεγάζεται σε ένα κτίριο που είναι εδώ και καιρό ουσιαστικά παρωχημένο. Τα τελευταία χρόνια κινήσαμε γη και ουρανό για να αλλάξει αυτό. Βρήκαμε το οικόπεδο και τη διαδικασία για να χτίσουμε καινούργιο σχολείο, πέσαμε πάνω σε γραφειοκρατικά εμπόδια, τα προσπεράσαμε, συναντήσαμε ένα σωρό ακόμα προβλήματα και δυσκολίες, τα υπερνικήσαμε κι αυτά. Με μεθοδικότητα, με σκληρή και αθόρυβη δουλειά, με μεράκι, εξασφαλίζουμε στα παιδιά της πόλης μας μια πρότυπη σχολική στέγη. Λύνουμε ένα ακόμα μείζον ζήτημα που αφορά τις σχολικές υποδομές – και συνεχίζουμε. Οι μελέτες έχουν προχωρήσει και πολύ σύντομα ξεκινάει η υλοποίηση αυτού του μεγάλου έργου, που θα φέρει τις επόμενες γενιές των μαθητών σε ένα από τα πιο σύγχρονα, λειτουργικά και οικολογικά σχολεία στην Ελλάδα.

Σε συνεργασία με την ΚΤΥΠ και όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, το νέο κτίριο που βλέπετε στις εικόνες, δρομολογείται να κατασκευαστεί στην Τερψιθέα, επί της οδού Αγίου Νεκταρίου, σε οικόπεδο περίπου 6 στρεμμάτων. Με ειδική νομοθεσία που έχει ήδη ψηφιστεί από το Υπουργείο Παιδείας, η κατασκευή του νέου σχολικού κτιρίου θα γίνει με κατεπείγοντα τρόπο και θα ολοκληρωθεί πολύ συντομότερα συγκριτικά με άλλα αντίστοιχα έργα τέτοιας εμβέλειας. Τα καλύτερα είναι μπροστά»