Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης

Με την λαμπρότητα και τιμή που αρμόζει στους ήρωες που πολέμησαν για την ελευθερία της πατρίδας μας κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Ο εορτασμός ξεκίνησε με την δοξολογία στον Ι. Ν. Μεταμόρφωσης του Σωτήρα στο Ελληνικό, παρουσία του Δημάρχου Ελληνικού Αργυρούπολης κ. Γιάννη Κωνσταντάτου, ενώ λίγο αργότερα και σύμφωνα με το πρόγραμμα, έγινε η δοξολογία στο Ι. Ν. Αγ. Βαρβάρας Αργυρούπολης όπου τον Δήμαρχο εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ιωάννης Τσαρπαλής .

Ακολούθησαν επιμνημόσυνες δεήσεις και εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας στο Ελληνικό από την Σύμβουλο του τοπικού Συμβουλίου κα ΄Αννα Σαμαρά και στην Αργυρούπολη από τον Δημοτικό Σύμβουλο και Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης κ. Ευάγγελο Νικοθόδη.

Μετά την τήρηση ενός λεπτού σιγής στην μνήμη των ηρώων, ακολούθησε η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, η έπαρση της σημαίας και καταθέσεις στεφάνων από τον Δήμαρχο, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, περιφερειακές και τοπικές αρχές, τον Δημοτικό Σύμβουλο και Πρόεδρο της Κοινωφελούς επιχείρησης της Κεφαλονιάς κ. Αγγελο Κωνσταντάκη , τους εκπροσώπους του σχολείων τους Δήμου, δημοτικές παρατάξεις φορείς και Συλλόγους στο Μνημείο Πεσόντων στο Ελληνικό και στο Μνημείο Ηρώων Πολυτεχνείου στην Αργυρούπολη αντίστοιχα.

Με την αυστηρή τήρηση του προγράμματος το οποίο ξεκίνησε δεκαπέντε λεπτά νωρίτερα στην Δημοτική Κοινότητα του Ελληνικού κατέστη δυνατό ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Κωνσταντάτος να παραστεί στις δύο κοινότητες παρακολουθώντας τις δύο παρελάσεις των μαθητών και των φορέων του Δήμου μας.

Τελετάρχης στην Αργυρούπολη ήταν ο γυμναστής του ΟΝΑΔΕΑ κ. Ν. Δουβόγιαννης και βοηθοί τελετάρχες οι γυμνάστριες κ.κ. Καζάκη Μαρία και Γεωργιάδου Ζαχαρούλα. Εκφωνήτρια στην Αργυρούπολη ήταν η κα Μαριάννα Αντωνοπούλου. Τελετάρχης στο Ελληνικό ήταν ο γυμναστής του Δήμου και Αν. Προιστάμενος Τμήματος Αθλητισμού κ. Βασίλης .Λανές, βοηθός τελετάρχη η γυμνάστρια του ΟΝΑΔΕΑ κ. Β.Συμεωνίδου . και εκφωνητής ο κ. Χ.Βερνάρδος. Την επιμέλεια των κειμένων εκφώνησης της παρέλασης είχε η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ελληνικού κα. Ελένη Κορίλλη.

Ευχαριστούμε τους Αντιδημάρχους Παιδείας κ. Φώτη Ιασωνίδη, Πόλης, κ. Λάζαρο Τογρίδη, Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλη Κρητικό,τον Εντεταλμένο Σύμβουλο κ.Χρήστο Κανελλίδη  καθώς και τις υπηρεσίες μας ήτοι τα τμήματα Παιδείας, Τεχνικών Συνεργείων, Περιβάλλοντος, Καθαριότητας, Πολιτισμού και του ΟΝΑΔΕΑ για τις πολύωρες προσπάθειές τους για την προετοιμασία της παρέλασης αλλά και την εργασία τους που απέδωσε μια κατά γενική ομολογία άρτια οργανωμένη παρέλαση για την οποία ο Δήμος δέχθηκε από χθες τα συγχαρητήρια των δημοτών.

Ευχαριστούμε επίσης την εκπαιδευτική μας κοινότητα , τους μαθητές μας , τους Συλλόγους και φορείς του Δήμου μας για την συμμετοχή τους.

Τέλος θερμές ευχαριστίες στην Φιλαρμονική του Δήμου Κεφαλονιάς «Θέμος Αμουργής» υπό τους ήχους της οποίας πραγματοποιήθηκε η παρέλαση της Δημοτικής Κοινότητας Αργυρούπολης και στην σχολή κρουστών του Δήμου «Σπύρος Λιβιεράτος» για την συμμετοχή τους στην παρέλαση της Δημοτικής παρέλασης Ελληνικού. Συντονιστές των παρελάσεων ήταν οι κ.κ. Φώτης Μάνταλος Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Δημοσίων Σχέσεων και Εθιμοτυπίας και η Προϊσταμένη του Τμήματος Παιδείας κ. Δέσποινα Δεσύπρη.

Η 28η Οκτωβρίου θα παραμείνει για πάντα μία ζωντανή δύναμη κι ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ιστορία του Ελληνικού έθνους και ο Δήμος μας θα προσπαθεί πάντα με τις εκδηλώσεις του να κρατάει ζωντανές στην μνήμη των παιδιών μας αυτές τις μεγαλειώδεις στιγμές της ιστορίας μας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΠΟΥ ΕΚΦΩΝΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΑΝΝΑ ΣΑΜΑΡΑ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΠΟΥ ΕΚΦΩΝΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ Α΄ΒΘΜΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΒΑΓΓΕΛΗ ΝΙΚΟΘΟΔΗ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ