Συνέντευξη με την Πρόεδρο του συλλόγου «Οι φίλοι του ΠΙΚΠΑ Βούλας-Πεντέλης», Ελένη Κονιδάρη

|| UP–όψεις + ενδιαφέροντα ||

 

της Βίκυς Αρβανίτη

Πτυχιούχος Γαλλικής Φιλολογίας Παν/μιου Αθηνών.
Διετέλεσε υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της Επιτροπής Αμεα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, τ. αντιπρόεδρος του Ιστιοπλοικού Ομίλου Αμέα Sailability Hellas

GLYFADA METROPOLITANS

 

Με μεγάλη χαρά φιλοξενούμε σήμερα  στο Γλυφάδα Metropolitans την κα Ελένη Κονιδάρη, Πρόεδρο του συλλόγου «Οι φίλοι του ΠΙΚΠΑ Βούλας-Πεντέλης». Ενας σύλλογος δραστήριος και δυναμικός, που υπηρετεί πιστά την έννοια του εθελοντισμού, της ανιδιοτελούς προσφοράς και της έμπρακτης αγάπης προς τον συνάνθρωπο.

 

INTERVIEWΒ. Α.:  κα Κονιδάρη, γιατί υπήρξε η ανάγκη να δημιουργηθεί ο Σύλλογος «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΙΚΠΑ ΒΟΥΛΑΣ – ΠΕΝΤΕΛΗΣ»;

 

Είναι γνωστό ότι το ΚΑΑΠΒ (ΠΙΚΠΑ ΒΟΥΛΑΣ) φιλοξενεί και περιθάλπει παιδιά με νοητικές ή και κινητικές αναπηρίες τα οποία στερούνται οικογένειας.                                                                

Το έργο του ΠΙΚΠΑ βοηθούσαν ανέκαθεν εθελοντικά κυρίες οι οποίες το 1991 αισθάνθηκαν την ανάγκη να οργανωθούν σε Σύλλογο  με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό και αποτελεσματικότητα στην δράση τους.

 

Β. Α.:  Ποιά είναι η δράση του Συλλόγου σας;

Η δράση του Συλλόγου βασίζεται στην εθελοντική και ανιδιοτελή εργασία των μελών του και έρχεται να συμπληρώσει την θεσμοθετημένη δράση των οργάνων της πολιτείας.  Η δράση του Συλλόγου μας είναι διαρκής και στοχεύει αφ’ ενός στην βελτίωση της καθημερινότητας των παιδιών, αφ’ ετέρου στην συγκέντρωση χορηγιών και δωρεών, οι οποίες δαπανώνται για την βελτίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων διαμονής και εκπαίδευσης. Επίσης η δράση του Συλλόγου μας αποσκοπεί στην κοινωνικότητα των παιδιών πού θεωρούμε και ιδιαίτερα σημαντική οργανώνοντας εκδρομές, κοινωνικές εκδηλώσεις καθώς και θρησκευτικές (βαπτίσεις, λειτουργίες).

Β. Α.:  Ποιες θεωρείτε πρωταρχικές ανάγκες του Συλλόγου σας;

Στον Σύλλογό μας χαρακτηρίζουμε σαν πρωταρχικές ανάγκες:

α) την διαρκή προσέλκυση νέων εθελοντών οι οποίοι θα συμβάλουν στην επίτευξη των στόχων του και ειδικότερα αναζητούμε άτομα με εμπειρία στην περίθαλψη , μόρφωση, ψυχολογική υποστήριξη και ψυχαγωγία των παιδιών.

β) την αναζήτηση και προσέλκυση χορηγιών και δωρεών που θα ικανοποιήσουν υλικές ανάγκες των παιδιών όπως αυτές προσδιορίζονται σε συνεργασία με την Διεύθυνση του ΠΙΚΠΑ.

Β. Α.:  Στην σημερινή εποχή της κρίσης και της εσωστρέφειας υπάρχουν εθελοντές να     στηρίξουν το έργο σας;

 Διαπιστώσαμε ότι η οικονομική  κρίση  στην  Πατρίδα μας ανέπτυξε το αίσθημα της κοινωνικής αλληλεγγύης με αποτέλεσμα την αύξηση του εθελοντισμού και της προσφοράς.

Β. Α.:  Η πολιτεία έχει σταθεί αρωγός στο έργο σας; 

Ο Δήμος των 3Β (Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης) είναι πάντα αρωγός στο έργο μας και ανταποκρίνεται άμεσα στα αιτήματα μας προσφέροντας μας κάθε είδους άλλη υλική και ηθική βοήθεια.

Η συνεργασία μας με τη Διοίκηση του ΚΑΑΠΑ και την Διεύθυνση του ΚΑΑΠΒ(ΠΙΚΠΑ) υπήρξε πάντα αρμονική. 

Β. Α.:  Σας ευχαριστούμε θερμά και σας ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο έργο σας.

Μπορείτε να ενημερώνεστε για το έργο του συλλόγου στη διεύθυνση www.friendsofpikpa.gr

 

Βίκυ Αρβανίτη