Αντιπροσωπεία της  “Ανατροπής στη Γλυφάδα” παρέστη στην επετειακή εκδήλωση του Δήμου και ο Δημοτικός Σύμβουλος Σταμάτης Σκαμπαρδώνης κατέθεσε στεφάνι.

“Ο αγώνας ενάντια στον φασισμό είναι αγώνας καθημερινός και διαρκής. Στην πόλη μας, στις γειτονιές μας, στους χώρους εργασίας, στα σχολεία, παντού, αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο χωρίς διακρίσεις, χωρίς φτώχεια και ανέχεια, έναν κόσμο αξιοπρέπειας και αλληλεγγύης ενάντια στο μίσος και το σκοτάδι.”

 

Ακολουθεί η ανακοίνωση που εξέδωσε η “Ανατροπή στη Γλυφάδα” για την 28η Οκτωβρίου:

https://www.facebook.com/…/a.14214151…/3363499283896054/

http://anatropistiglyfada.blogspot.com/2022/10/28.html

 

Ανακοίνωση για την 28η Οκτωβρίου

Θυμόμαστε και τιμούμε τους ήρωες που θυσίασαν την ζωή τους για τη λευτεριά της πατρίδας μας.

“82 χρόνια από την επίθεση του ιταλικού φασισμού και του γερμανικού ναζισμού.

78 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας από τους Γερμανούς στις 12 Οκτωβρίου 1944.

Ο λαός μας σε αντίξοες συνθήκες, με λιγοστά εφόδια και τρόφιμα αντιστάθηκε. Κόντρα στην κεντρική πολιτική της φασιστικής δικτατορίας του Μεταξά και της στρατιωτικής ηγεσίας που έλεγε ”μερικές ντουφεκιές για την τιμή των όπλων” και γραμμή άμυνας στην Αμφιλοχία (εκτός Ηπείρου).

Οι Έλληνες στρατιώτες και οι τοπικοί διοικητές αντέδρασαν και είπαν ”Άμυνα στα σύνορα”. Και νίκησαν!!!

Και στη συνέχεια όταν τους επιτέθηκαν οι δυο αυτοκρατορίες μαζί, του ιταλικού φασισμού και του γερμανικού ναζισμού και το μέτωπο κατέρρευσε, πολλοί δεν παρέδωσαν τα όπλα και πήραν το δρόμο της Εθνικής Αντίστασης.

Έχουμε χρέος να τους θυμόμαστε και να παραδειγματιζόμαστε.

Να αντέχουμε με αλληλεγγύη και αλληλοβοήθεια στις δυσκολίες και να αντιστεκόμαστε!!!

Και να μη λησμονούμε πως η αντιφασιστική πάλη είναι πάντα – και ακόμη περισσότερο σήμερα – επίκαιρη και επιτακτική. Είναι καθήκον και προτεραιότητα κάθε δημοκρατικού πολίτη. Αντιστεκόμαστε στους νοσταλγούς των ναζί που προσπαθούν να μολύνουν τις γειτονιές μας με το δηλητήριο του μίσους και της μισαλλοδοξίας.  

Η Ακροδεξιά και ο φασισμός «ξανασηκώνουν απειλητικά το κεφάλι τους» σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και στη χώρα μας, εξαιτίας της διεύρυνσης των ανισοτήτων, των αδικιών, της φτωχοποίησης, της διάλυσης των κοινωνιών και της κοινωνικής συνοχής και κυρίως εξαιτίας των πολέμων και των συνεπαγόμενων τραγικών και καταστρεπτικών συνεπειών τους για όλους τους Ευρωπαϊκούς λαούς.

Όταν η φτώχεια χτυπά την πόρτα χωρίς δυνατότητα διεξόδου. Όταν οι νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις σκέφτονται μόνο τη διασπάθιση δημόσιου χρήματος και τη συσσώρευση πλούτου και εξουσίας. Οι ανέξοδες φραστικές καταδίκες του φασισμού δεν εμποδίζουν την εκκόλαψη του «αυγού του φιδιού», γιατί «το τέρας που τη γέννησε βρίσκεται και πάλι σε οργασμό», όπως έγραφε ο Μπ. Μπρεχτ.

Με τον ιστορικό αναθεωρητισμό εξισώνουν τους θύτες με τα θύματα και προσπαθούν να ανατρέψουν το δημοκρατικό κεκτημένο της αντιφασιστικής νίκης. Προσπαθούν να ξεπλύνουν τα μαζικά ναζιστικά-φασιστικά εγκλήματα των κατακτητών και των ντόπιων συνεργατών τους.  Δεν είναι τυχαίο ότι είμαστε η μόνη χώρα στην οποία γιορτάζεται η έναρξη και όχι η λήξη του πολέμου με την απελευθέρωση της χώρας από τους κατακτητές. Μια συνολική και πανάξια Νίκη του λαού, για την οποία οι μαχητές της Αλβανίας, του Ρούπελ, και της Εθνικής Αντίστασης σε όλη τη χώρα κατέβαλαν βαρύτατο τίμημα.

Έτσι προετοιμάζουν το έδαφος, σε συνθήκες οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, για να βλαστήσει η κακή σπορά του ηττημένου ναζισμού στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Ο αγώνας ενάντια στον φασισμό είναι αγώνας καθημερινός και διαρκής. Στην πόλη μας, στις γειτονιές μας, στους χώρους εργασίας, στα σχολεία, παντού, αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο χωρίς διακρίσεις, χωρίς φτώχεια και ανέχεια, έναν κόσμο αξιοπρέπειας και αλληλεγγύης ενάντια στο μίσος και το σκοτάδι.”

 

“ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ”
Αγωνιστική Ριζοσπαστική Συνεργασία

 

http://anatropistiglyfada.blogspot.gr/

https://www.facebook.com/AnatropiGlyfada/