Μαίρη Παναγάκου: Γλυκές Σιροπιαστές Φλογέρες Μετσόβου

 

Κάθε Πέμπτη στο Γλυφάδα metropolitans, μάς ενημερώνει, η chef Μαίρη Παναγάκου, με εύκολες, νόστιμες και  οικονομικές συνταγές, που θα αναδείξουν την αγάπη και το μεράκι σας για τους δικούς σας ανθρώπους.

 

 

 

 

Υλικά για 8 άτομα

1 κιλό φύλλο κανταϊφι
2 πακέτα φύλλα κρούστας
1 1/2 κιλό καρυδόψιχα χοντροκομμένη
3/4 κιλού βούτυρο φρέσκο
1 φλ τσ ζάχαρη
1 κ γλ κανέλα κοπανισμένη
4-5 γαρυφαλλάκια κοπανισμένα

Για το σιρόπι

7 φλ τσ νερό
5 φλ τσ ζάχαρη
1 φλ τσ μέλι

Τρόπος παρασκευής

1. Αναμείξτε τα καρύδια με τη ζάχαρη, την κανέλα και τα γαρίφαλα. Απλώστε 3 φύλλα κρούστας και αλείψτε τα με βούτυρο. Στρώστε από πάνω λίγο κανταϊφι και πασπαλίστε με άφθονο μείγμα από καρύδια.
2. Τυλίξτε τα φύλλα μαζί με το κανταϊφι σε σφιχτό ρολό. Κόψτε το ρολό σε δύο ή σε τρία κομμάτια. Επαναλάβετε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα. Προθερμαίνετε τον φούρνο στο αερόθερμο στους 160ο, αραδιάζετε τις φλογέρες σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε για 30′.
3. Ετοιμάστε το σιρόπι και αφήστε το να κρυώσει. Βγάλτε τις φλογέρες ζεστές από τον φούρνο και περιχύστε τις με το κρύο σιρόπι. Σκεπάστε τις με λαδόκολλα και ζεστό πανί.
Πρέπει να μείνουν έτσι για 3 ώρες περίπου για να τραβήξουν το σιρόπι.

 

 

Καλή σας όρεξη!

 

ΜΑΝΗ - ΠΑΝΑΓΑΚΟΥ

Η Μαίρη Παναγάκου ασχολείται με τον τουρισμό και την εστίαση από το 1981 και έχει δημιουργήσει την δική της ολοκληρωμένη ξενοδοχειακή μονάδα στον υπέροχο Κότρωνα της Μάνης το “Kotronas BayBungalows”, που περιλαμβάνει bungalows, την ταβέρνα “Τιμονιέρα”, το εστιατόριο Γεύσεις εν πλω και το bar δίπλα στην πισίνα “Cafe del Porto”.

 


Μ.Π.: Η αγάπη μου για την λαϊκή παράδοση, την παραδοσιακή μαγειρική και τα βοτάνια, με βοήθησαν να συλλέξω τον πλούτο της Ελληνικής παράδοσης που χάνεται και με μεράκι να την καταγράψω και να την παραδώσω στις επόμενες γενηές, πιστεύοντας ότι “είμαστε υποχρεωμένοι όπως τα πήραμε από τους προγόνους μας να τα παραδώσουμε στους απογόνους μας”, έτσι ώστε οι Ελληνικές ρίζες μας να μην έχουν τον φόβο να ξερριζωθούν από τον ανεμοστρόβιλο της παγκοσμιοποίησης.

GLYFADA METROPOLITANSΕυχαριστούμε την chef  για αυτή την υπέροχη συνταγή.

 

Μαίρη Παναγάκου

Photo: Pinterest