Μαίρη Παναγάκου: Γλυκό σοκολάτας με κάστανα

Κάθε Πέμπτη στο Γλυφάδα metropolitans, μάς ενημερώνει, η chef Μαίρη Παναγάκου.

Υλικά για 6-8 άτομα

  • 1/2 κιλό κάστανα σε νερό τυποποιημένα ή φρέσκα ξεφλουδισμένα
    50 γρ γάλα
    1 κ σ ζάχαρη και 1 βανίλια
    200 γρ βούτυρο
    100 γρ ζάχαρη
    2 κ σ ρούμι ή κίρς
    Για το γλάσο σοκολάτας
    70 γρ κουβερτούρα
    1 κ σ νερό
    30 γρ βούτυρο

 

Τρόπος παρασκευής

1. Βράζετε σε μια κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, το γάλα, τα κάστανα και τη ζάχαρη με τη βανίλια. Ρίχνετε το περιεχόμενο της κατσαρόλας στο μίξερ και δουλεύετε τα κάστανα μέχρι
να γίνουν πουρές.
2. Αναμειγνύετε με τον πουρέ από τα κάστανα, τη ζάχαρη, το βούτυρο και το ποτό. Μεταφέρετε το μείγμα σε μιά ρηχή φόρμα, τετράγωνη ή παραλληλόγραμμη. Την αφήνετε στο
ψυγείο για 5 ώρες.
3. Ετοιμάζετε το γλάσο της σοκολάτας σε μπεν μαρί. Βάζετε την σοκολάτα να λιώσει και προσθέτετε το βούτυρο και το νερό. Ανακατεύετε απαλά μέχρι να λιώσει.
Ξεφορμάρετε το γλυκό και το καλύπτετε με το γλάσο.

 

GLYFADA METROPOLITANSΕυχαριστούμε την chef  για αυτή την υπέροχη συνταγή. Καλή σας όρεξη!

Η Μαίρη Παναγάκου ασχολείται με τον τουρισμό και την εστίαση από το 1981 και έχει δημιουργήσει την δική της ολοκληρωμένη ξενοδοχειακή μονάδα στον υπέροχο Κότρωνα της Μάνης το “Kotronas BayBungalows”, που περιλαμβάνει bungalows, την ταβέρνα “Τιμονιέρα”, το εστιατόριο “Γεύσεις εν πλω” και το bar δίπλα στην πισίνα “Cafe del Porto”.

 


Μ.Π.: Η αγάπη μου για την λαϊκή παράδοση, την παραδοσιακή μαγειρική και τα βοτάνια, με βοήθησαν να συλλέξω τον πλούτο της Ελληνικής παράδοσης που χάνεται και με μεράκι να την καταγράψω και να την παραδώσω στις επόμενες γενηές, πιστεύοντας ότι “είμαστε υποχρεωμένοι όπως τα πήραμε από τους προγόνους μας να τα παραδώσουμε στους απογόνους μας”, έτσι ώστε οι Ελληνικές ρίζες μας να μην έχουν τον φόβο να ξερριζωθούν από τον ανεμοστρόβιλο της παγκοσμιοποίησης.

ΜΑΙΡΗ ΠΑΝΑΓΑΚΟΥ

Για περισσότερες συνταγές, κάντε click στο παρακάτω λευκό «κουμπί»:

Gastronomy! Τhe study of the relationship between food and culture



follow us on twitter