Κάθε Πέμπτη στο Γλυφάδα metropolitans, νέες συνταγές από την chef Μαίρη Παναγάκου.
|| Ζαχαροπλαστική ||
Υλικά για 6 άτομα
4 φύλλα του μπακλαβά
1 φλ τσ φρέσκο βούτυρο λιωμένο
6 κ σ ζάχαρη
Για την κρέμα
1/2 λίτρο φρέσκο γάλα
1 φλ τσ ζάχαρη
1 κ σ κόρν φλάουρ
1 φλ τσ πολτοποιημένα βερύκοκκα
2 αυγά χτυπημένα
αμύγδαλα φιλέ καβουρντισμένα
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Τρόπος παρασκευής
-
Στο μεγάλο ταψί του φούρνου, απλώνουμε ένα φύλλο (χωρίς να βουτυρώσουμε το ταψί). Από πάνω το βουτυρώνουμε και το πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα και βουτυρώνουμε το τελευταίο. Με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι, τα κόβουμε σε κομμάτια 8Χ6 εκ και τα ψήνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
-
Ετοιμάζουμε την κρέμα, διαλύοντας μέσα στο κρύο γάλα τη ζάχαρη και το κόρν φλάουρ. Προσθέτουμε τα βερύκοκκα και ζεσταίνουμε ελαφρά το μείγμα μέχρι να γίνει χλιαρό. Χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε μέσα στην κρέμα, συνεχίζοντας το χτύπημα με το σύρμα.
-
Το ξαναβάζουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει καλά.
Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει. Όσο κρυώνει θα πήζει περισσότερο. Η κρέμα είναι έτοιμη για να σερβίρουμε το μιλφέϊγ.
-
Σε ένα πιάτο βάζουμε ένα τετράγωνο ψημένο φύλλο, από πάνω ρίχνουμε 2 κουταλιές από την κρέμα, καλύπτουμε με άλλο ένα φύλλο και το πιέζουμε να “κολλήσει” επάνω.
Ξαναβάζουμε κρέμα και καλύπτουμε με άλλο ένα φύλλο. Αφαιρούμε όση κρέμα περισσεύει από τα πλάγια.
-
Πασπαλίζουμε τα τοιχώματα με άχνη ζάχαρη και με τα φιλέ καβουρντισμένα αμύγδαλα.
Σερβίρουμε το μιλφέϊγ σκέτο ή με παγωτό της αρεσκείας μας. Τρώγεται μετά μανίας!
Κόστος: 5 ευρώ
Ευχαριστούμε την chef για αυτή την υπέροχη συνταγή. Καλή σας όρεξη!
Η Μαίρη Παναγάκου ασχολείται με τον τουρισμό και την εστίαση από το 1981 και έχει δημιουργήσει την δική της ολοκληρωμένη ξενοδοχειακή μονάδα στον υπέροχο Κότρωνα της Μάνης το “Kotronas BayBungalows”, που περιλαμβάνει bungalows, την ταβέρνα “Τιμονιέρα”, το εστιατόριο “Γεύσεις εν πλω” και το bar δίπλα στην πισίνα “Cafe del Porto”.
Μ.Π.: Η αγάπη μου για την λαϊκή παράδοση, την παραδοσιακή μαγειρική και τα βοτάνια, με βοήθησαν να συλλέξω τον πλούτο της Ελληνικής παράδοσης που χάνεται και με μεράκι να την καταγράψω και να την παραδώσω στις επόμενες γενηές, πιστεύοντας ότι “είμαστε υποχρεωμένοι όπως τα πήραμε από τους προγόνους μας να τα παραδώσουμε στους απογόνους μας”, έτσι ώστε οι Ελληνικές ρίζες μας να μην έχουν τον φόβο να ξερριζωθούν από τον ανεμοστρόβιλο της παγκοσμιοποίησης.
Για περισσότερες συνταγές, κάντε click στο παρακάτω λευκό «κουμπί»:
follow us on twitter