Μάς ενημερώνει η chef Μαίρη Παναγάκου, με εύκολες, νόστιμες και οικονομικές συνταγές, που θα αναδείξουν την αγάπη και το μεράκι σας για τους δικούς σας ανθρώπους.
|| Ζαχαροπλαστική ||
Υλικά
2 πακέτα μπισκότα digestive
2 κουτιά γάλα ζαχαρούχο
500 ml κρέμα γάλακτος
2 κ σ λιωμένη μαργαρίνη
χυμό 5-6 λεμονιών
1 κουτί κομπόστα βύσσινο ή άλλο φρούτο της αρεσκείας σας
1-2 κ γλ κόρν φλάουρ
Τρόπος παρασκευής
1. Θρυμματίζετε τα μπισκότα και τα ανακατεύετε με την λιωμένη μαργαρίνη. Σε μια κουμπωτή φόρμα ρίχνετε το μείγμα, το πιέζετε καλά και το βάζετε στο ψυγείο.
2. Χτυπάτε στο μίξερ το γάλα μέχρι να φουσκώσει και ρίχνετε σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος. Συνεχίζετε το χτύπημα για 4′-5′ ακόμα και προσθέτετε τα 3/4 του χυμού λεμονιού.
Δοκιμάζετε το μείγμα και αν η γεύση του δεν είναι πολύ ξινή, ρίχνετε και τον υπόλοιπο χυμό.
3. Απλώνετε πάνω στο μείγμα των μπισκότων που βάλατε στη φόρμα την κρέμα που χτυπήσατε και ξαναβάζετε το γλυκό στο ψυγείο. Σουρώνετε τα φρούτα της κομπόστας και φυλάτε το χυμό τους.
4. Σε ένα κατσαρολάκι βράζετε το χυμό των φρούτων με το κορν φλάουρ μέχρι να δέσει και το ρίχνετε πάνω στο γλυκό με προσοχή. Γαρνίρετε το κέϊκ με τα φρούτα της κομπόστας και το αφήνετε τουλάχιστον για 5 ώρες στο ψυγείο πριν το σερβίρετε.
photo: bestrecipes.com.au
Ευχαριστούμε την chef για αυτή την υπέροχη συνταγή. Καλή σας όρεξη!
Η Μαίρη Παναγάκου ασχολείται με τον τουρισμό και την εστίαση από το 1981 και έχει δημιουργήσει την δική της ολοκληρωμένη ξενοδοχειακή μονάδα στον υπέροχο Κότρωνα της Μάνης το “Kotronas BayBungalows”, που περιλαμβάνει bungalows, την ταβέρνα “Τιμονιέρα”, το εστιατόριο “Γεύσεις εν πλω” και το bar δίπλα στην πισίνα “Cafe del Porto”.

Μ.Π.: Η αγάπη μου για την λαϊκή παράδοση, την παραδοσιακή μαγειρική και τα βοτάνια, με βοήθησαν να συλλέξω τον πλούτο της Ελληνικής παράδοσης που χάνεται και με μεράκι να την καταγράψω και να την παραδώσω στις επόμενες γενηές, πιστεύοντας ότι “είμαστε υποχρεωμένοι όπως τα πήραμε από τους προγόνους μας να τα παραδώσουμε στους απογόνους μας”, έτσι ώστε οι Ελληνικές ρίζες μας να μην έχουν τον φόβο να ξερριζωθούν από τον ανεμοστρόβιλο της παγκοσμιοποίησης.
follow us on twitter