Κάθε Πέμπτη στο Γλυφάδα metropolitans, νέες συνταγές από την chef Μαίρη Παναγάκου.

|| Παραδοσιακά γλυκά ||

 

Υλικά για 12-15 αμυγδαλωτά

 

250 γρ ξεφλουδισμένα αμύγδαλα

2 ασπράδια αυγών

ανθόνερο

τριμμένη φρυγανιά

ζάχαρη άχνη

 

Τρόπος παρασκευής

 

  1. Βάζουμε τα αμύγδαλα με τη ζάχαρη στο μπλέντερ και τα αλέθουμε μέχρι να γίνουν σκόνη. Χτυπάμε σε ένα μπολ ή στο μίξερ τα ασπράδια και στη συνέχεια προσθέτουμε την αμυγδαλόψιχα με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγη τριμμένη φρυγανιά ώστε η ζύμη να γίνει μαλακή και εύπλαστη.

  1. Πλάθουμε με τα χέρια μας αχλαδάκια ή ότι άλλο σχήμα μας αρέσει. Καθώς πλάθουμε το μείγμα βρέχουμε κατά διαστήματα τα χέρια μας με ανθόνερο και τα τοποθετούμε σε ελαφρά βουτυρωμένο ταψί, στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC πάνω κάτω και ψήνουμε για 15′-20′. Μόλις κρυώσουν ελαφρά, τα ραντίζουμε με ανθόνερο και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη δύο φορές.

Ελαφρύ γλυκό, χαρακτηριστικό της Υδραίϊκης ζαχαροπλαστικής. Ελπίζουμε να σάς αρέσει! Καλή όρεξη!

photo: thenationalherald.com

 

 

GLYFADA METROPOLITANSΕυχαριστούμε την chef  για αυτή την υπέροχη συνταγή. Καλή σας όρεξη!

Η Μαίρη Παναγάκου ασχολείται με τον τουρισμό και την εστίαση από το 1981 και έχει δημιουργήσει την δική της ολοκληρωμένη ξενοδοχειακή μονάδα στον υπέροχο Κότρωνα της Μάνης το “Kotronas BayBungalows”, που περιλαμβάνει bungalows, την ταβέρνα “Τιμονιέρα”, το εστιατόριο “Γεύσεις εν πλω” και το bar δίπλα στην πισίνα “Cafe del Porto”.

 


Μ.Π.: Η αγάπη μου για την λαϊκή παράδοση, την παραδοσιακή μαγειρική και τα βοτάνια, με βοήθησαν να συλλέξω τον πλούτο της Ελληνικής παράδοσης που χάνεται και με μεράκι να την καταγράψω και να την παραδώσω στις επόμενες γενηές, πιστεύοντας ότι “είμαστε υποχρεωμένοι όπως τα πήραμε από τους προγόνους μας να τα παραδώσουμε στους απογόνους μας”, έτσι ώστε οι Ελληνικές ρίζες μας να μην έχουν τον φόβο να ξερριζωθούν από τον ανεμοστρόβιλο της παγκοσμιοποίησης.

 

Για περισσότερες συνταγές, κάντε click στο παρακάτω λευκό «κουμπί»:

Gastronomy! Τhe study of the relationship between food and culture



follow us on twitter