Κάθε Πέμπτη στο Γλυφάδα metropolitans, νέες συνταγές εύκολες, νόστιμες και οικονομικές, από την chef Μαίρη Παναγάκου.

ΥΛΙΚΑ

 

10 μέτρια λεμόνια

1 λίτρο βότκα

400 γρ ζάχαρη

1/2 λίτρο νερό

 

Τρόπος παρασκευής

 

Πλένετε και σκουπίζετε καλά τα λεμόνια, τα καθαρίζετε με προσοχή χωρίς να παίρνετε από το άσπρο μέρος του καρπού (ένας πατατοκαθαριστής θα σας βοηθήσει να αφαιρέσετε προσεκτικά τις φλούδες). Κόβετε τις φλούδες με ψαλίδι σε μικρά μπαστουνάκια (σαν σπιρτόξιλα) και τις βάζετε μαζί με τη βότκα σε μπουκάλι που κλείνει αεροστεγώς.

Το αφήνετε σε σκοτεινό μέρος για 15 ημέρες. Κάθε 2 ημέρες ανακινείτε το μπουκάλι.

Ανακατεύετε κατόπιν τη ζάχαρη με το νερό και σιγοβράζετε σε σιγανή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει εντελώς, για να μη θολώσει το λικέρ και το πρσθέτετε στο μπουκάλι με τις φλούδες.

Σουρώνετε το μίγμα σε άλλο σκεύος και το φιλτράρετε σε ένα χωνί στο οποίο έχετε βάλει ένα χάρτινο φίλτρο του καφέ ελαφρά βρεγμένο.

Μεταφέρετε το λιμοντσέλο σε γυάλινο μπουκάλι που κλείνει αεροστεγώς. Σε 1 μήνα είναι έτοιμο για κατανάλωση.

Καλή επιτυχία

 

GLYFADA METROPOLITANSΕυχαριστούμε την chef Μαίρη Παναγάκου, για αυτή την υπέροχη συνταγή.

Η Μαίρη Παναγάκου ασχολείται με τον τουρισμό και την εστίαση από το 1981 και έχει δημιουργήσει την δική της ολοκληρωμένη ξενοδοχειακή μονάδα στον υπέροχο Κότρωνα της Μάνης το “Kotronas BayBungalows”, που περιλαμβάνει bungalows, την ταβέρνα “Τιμονιέρα”, το εστιατόριο “Γεύσεις εν πλω” και το bar δίπλα στην πισίνα “Cafe del Porto”.


Μ.Π.: Η αγάπη μου για την λαϊκή παράδοση, την παραδοσιακή μαγειρική και τα βοτάνια, με βοήθησαν να συλλέξω τον πλούτο της Ελληνικής παράδοσης που χάνεται και με μεράκι να την καταγράψω και να την παραδώσω στις επόμενες γενηές, πιστεύοντας ότι “είμαστε υποχρεωμένοι όπως τα πήραμε από τους προγόνους μας να τα παραδώσουμε στους απογόνους μας”, έτσι ώστε οι Ελληνικές ρίζες μας να μην έχουν τον φόβο να ξερριζωθούν από τον ανεμοστρόβιλο της παγκοσμιοποίησης.

 

Για περισσότερες συνταγές, κάντε click στο παρακάτω λευκό «κουμπί»:

Gastronomy! Τhe study of the relationship between food and culture

 

follow us on twitter