Εύκολες, νόστιμες και οικονομικές συνταγές που θα αναδείξουν την αγάπη και το μεράκι σας για τους δικούς σας ανθρώπους!

 

Για 10-12 άτομα

1/2 φλ τσ βούτυρο γάλακτος

1 φλ τσ νισεστέ

2 φλ τσ ζάχαρη

3 φλ τσ νερό

2/3 φλ τσ αμύγδαλα ασπρισμένα

χυμό 1/2 λεμονιού

κανέλλα και χοντρή ζάχαρη

 

Τρόπος παρασκευής

  1. Καβουρντίζουμε ελαφρά τα αμύγδαλα και διαλύουμε το νισεστέ στο νερό. Σε κατσαρόλα, ρίχνουμε τη ζάχαρη, 2 κ σ νερό, και το χυμό του λεμονιού. Ανακατεύουμε, μέχρι η ζάχαρη να γίνει σκούρα καραμέλα.
  1. Προσθέτουμε το βούτυρο, και ανακατεύουμε καλά. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και ρίχνουμε αργά αργά το διαλυμένο νισεστέ συνεχίζοντας το ανακάτεμα, μέχρι να πήξει το μείγμα. Όταν ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας και γίνει μια ημιδιαφανής μάζα, ο χαλβάς είναι έτοιμος.
  1. Αδειάζουμε τον σαπουνέ χαλβά σε ταψάκι ή pyrex, τον ισιώνουμε από πάνω, πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα, τη ζάχαρη και την κανέλλα. Ανάβουμε το γκριλ του φούρνου και βάζουμε το ταψάκι για 10′, μέχρι να καραμελλώσει η ζάχαρη στην επιφάνεια.

Σερβίρουμε τον χαλβά κρύο, με λικέρ, καφέ ή τσάι.


Κόστος: 7.00 ευρώ


ΚΑΛΗ σας ΟΡΕΞΗ!

 

 

GLYFADA METROPOLITANSΕυχαριστούμε την chef Μαίρη Παναγάκου για τις πληροφορίες.

Η Μαίρη Παναγάκου ασχολείται με τον τουρισμό και την εστίαση από το 1981 και έχει δημιουργήσει την δική της ολοκληρωμένη ξενοδοχειακή μονάδα στον υπέροχο Κότρωνα της Μάνης.


Μ.Π.: Η αγάπη μου για την λαϊκή παράδοση, την παραδοσιακή μαγειρική και τα βοτάνια, με βοήθησαν να συλλέξω τον πλούτο της Ελληνικής παράδοσης που χάνεται και με μεράκι να την καταγράψω και να την παραδώσω στις επόμενες γενηές, πιστεύοντας ότι “είμαστε υποχρεωμένοι όπως τα πήραμε από τους προγόνους μας να τα παραδώσουμε στους απογόνους μας”, έτσι ώστε οι Ελληνικές ρίζες μας να μην έχουν τον φόβο να ξερριζωθούν από τον ανεμοστρόβιλο της παγκοσμιοποίησης.